Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Collecteren met een persoonlijke QR-code

Het Prinses Beatrix vertrouwt al meer dan 60 jaar op de collecte. En inmiddels zijn er meer manieren om te doneren dan met cash geld in de traditionele collectebus, zoals de iDEAL QR-code. Dit is hét alternatief voor de terugloop van kleingeld. Dit jaar introduceren we de persoonlijke QR-code, waarmee de collectant direct zijn opbrengst kan inzien in het persoonlijke dashboard.

Doneren middels onze QR-code is veilig, anoniem en betrouwbaar.

Persoonlijke QR-code

Met een gepersonaliseerde QR-code kan de collectant te allen tijde de persoonlijke opbrengst inzien via een persoonlijke pagina. De collectant kan de QR-code op de collectebus plakken en mensen op de looproute vragen een contactloze donatie te doen door de QR-code te scannen met hun smartphone. Bekijk de instructievideo over collecteren met een QR-code hieronder. Daarnaast kan de collectant vanuit de persoonlijke pagina zijn familie, vrienden en kennissen vragen een donatie te doen op de persoonlijke QR-code.

Hoe werkt de persoonlijke QR-code?

Bekijk de video en ga aan de slag.

Hoe werkt het?

Stap 1. A.s. vrijdag 4 september ontvangt u van ons op uw 06-nummer een SMS met daarin de link naar uw persoonlijke pagina. Let op: de link ziet er als volgt uit: https://mii.io/gevolgd door een code en is volledig betrouwbaar.

Stap 2. Klik op de link en uw persoonlijke pagina opent zich. Dit is een beveiligde omgeving waar gedurende de collecteweek uw opbrengst zichtbaar wordt.

Stap 3. Als u met een collectebus loopt met daarop uw persoonlijke QR-code geplakt, worden deze giften automatisch opgeteld.

Stap 4. Via de persoonlijke pagina kunt u familie, vrienden en kennissen heel gemakkelijk vragen een gift te doen. Klik daarvoor op de buttons om te collecteren via WhatsApp, Facebook, LinkedIn of e-mail. Ook deze giften worden automatisch op uw persoonlijke pagina opgeteld.

Stap 5. Gedurende de week ontvangt u op maandag 7 september, woensdag 9 september en maandag 14 september van ons een SMS, altijd met een verwijzing naar uw persoonlijke pagina.

Alle donaties die op een QR-code worden gedaan zijn eenmalig, veilig en anoniem.

Veilig collecteren, gerust geven

Op steeds meer plaatsen kan betaald worden door middel van het scannen van een QR-code. De QR-code van het Spierfonds staat op verschillende collectematerialen, zoals het legitimatiebewijs van de collectant en de donatiebonnetjes die tijdens de collecteweek worden uitgedeeld aan mensen die geen kleingeld op zak hebben of niet thuis zijn.

Een QR-code kan worden gescand met een smartphone: de camera van een iPhone, een QR-code scanner, de ‘Tikkie’ app, de iDEAL app of de bankieren app. De gever kan het bedrag naar wens aanpassen, waarna hij/zij de betaling bevestigt en de donatie aan het Spierfonds is gedaan. Doneren middels onze QR-code is veilig, anoniem en betrouwbaar. Na het doneren wordt de bijdrage direct naar de collecterekening van het Spierfonds overgemaakt.