Logo SpierfondsLogo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
#ikziejou

#ikziejou

Was de ramen voor een binnenblijver

Hoe laat je iemand die verplicht binnen moet blijven weten dat je aan hem of haar denkt? Op bezoek kan niet, bellen en appen blijft digitaal. Hoe zorg je ervoor dat deze mensen zich gezien voelen, en onderdeel blijven van de buurt om hen heen? Met een even dagelijks als simpel gebaar: ga de ramen zemen. Geef de thuisblijvers een kraakhelder venster. Pak een emmer sop, wisser en zeem en laat zien dat jij die persoon ziet. Dwars door het glas heen. Met deze actie ben je een steun in de rug van iedereen die kwetsbaar is, zoals spierziektepatiënten. De mensen die nu alles doen, of eigenlijk laten, om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Omdat de kans dat ze het overleven angstwekkend klein is. Verlicht hun huisarrest door bij ze langs te gaan maar wel buiten te blijven. Laat ze zien dat je er voor ze bent en dat ze erbij horen.

Was de ramen voor een binnenblijver en geef hen een kraakhelder venster.

Downloads

Volledige isolatie

Vanwege het coronavirus zijn er veel mensen met een spierziekte die in volledige isolatie hun tijd door brengen. Zij zijn letterlijk doodsbang om besmet te raken. We horen verhalen van kinderen die gescheiden van hun vader of moeder leven, omdat vader of moeder in de zorg werken. Of verhalen van mantelzorgers die ziek worden en niet meer kunnen zorgen voor hun geliefden. Maar veelal van mensen met een spierziekte die eenzaam en angstig zijn. Met een klein gebaar kun je er voor deze mensen zijn. Dus: pak je emmer, spons en wisser en ga langs bij iemand die jouw hulp kan gebruiken!

“Uit voorzorg hebben we ons gezin opgesplitst. Het moest wel zo om Saar optimaal te kunnen beschermen.”

Mensen met een spierziekte moeten extra op hun hoede zijn, zo ook Sarah Fay. Ze is nu 15 jaar en heeft de spierziekte limb-girdle spierdystrofie.

Sarah Fay heeft de spierziekte limb-girdle spierdystrofie.)