Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Aandacht voor spierziekten in Tijd voor MAX

Terug naar het nieuwsoverzicht

Op dinsdag 24 november staat Tijd voor MAX om 17.10 uur op NPO 1 volledig in het teken van spierziekten. In Nederland heeft 1 op de 80 mensen een spierziekte. Te gast zijn naast o.a. patiënten en hun familieleden, hoogleraar ontwikkelingsbiologie Niels Geijsen (LUMC) en (kinder)neuroloog Erik Niks.

In Nederland hebben ruim 200.000 mensen een spierziekte. Vaak gaat het om ernstige zieken met uiteenlopende symptomen zoals spierzwakte, spierverlamming, pijn en tintelingen. De meeste spierziekten zijn progressief en een groot deel van de mensen komt in een rolstoel terecht, soms al op jonge leeftijd. Bij Tijd voor MAX aandacht voor de impact van spierziekten.

Het Spierfonds zet zich in voor de 200.000 mensen in Nederland met een spierziekte en is gestart met een groot onderzoeksprogramma naar gentherapie voor onder meer de ziekte van Duchenne, een ernstige erfelijke spierziekte die de spieren aantast en verzwakt. Hoogleraar ontwikkelingsbiologie Niels Geijsen, verbonden aan het LUMC, is betrokken bij dit traject. Het streven is om binnen vijf jaar de eerste patiënten mee te laten doen aan een trial. Hij vertelt hierover in de studio van Tijd voor MAX.

Kijk ook op 24 november om 17.10 uur op NPO1.

Nieuws over Algemeen

Laden…

Wandel of rol mee op Het Oranjepad

Het Prinses Beatrix Spierfonds organiseert Het Oranjepad: een koninklijke wandeling waarmee je de strijd tegen spierziekten…

Algemeen

Prinses Beatrix leert over gentherapie in het Erasmus MC

Onze beschermvrouwe ging in gesprek met onderzoekers en kreeg een rondleiding door het lab.