Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Prinses Beatrix opnieuw aanwezig bij symposium jong onderzoekstalent

Terug naar het nieuwsoverzicht

Prinses Beatrix spreekt de groep jonge onderzoekers toe tijdens Muscles2Meet in 2017.Onze beschermvrouwe Prinses Beatrix is op vrijdagochtend 24 mei in Zeist wederom aanwezig bij ons symposium ‘Muscles2Meet – Neuromuscular Young Talent Symposium’. We zijn zeer vereerd met haar komst!

Muscles2Meet, georganiseerd door promovendi op het terrein van spierziekten, is bedoeld om jonge talentvolle onderzoekers te binden aan het spierziektenveld. Het symposium wordt georganiseerd samen met het Spierziekten Centrum Nederland, een samenwerkingsverband van expertisecentra op dit terrein van spierziekten. Prinses Beatrix is vanaf het begin betrokken geweest bij de opzet van het symposium in 2015 en was aanwezig bij de eerdere twee edities in 2016 en 2017.

Jonge onderzoekers

“We willen jonge onderzoekers graag enthousiasmeren, motiveren en behouden voor het spierziektenonderzoek. Daarom hebben we, in overleg met onderzoekers, dit symposium georganiseerd voor in spierziektenveld werkzame promovendi. We vinden het belangrijk dat talent wordt opgeleid en de kans krijgt om door te groeien tot de top van het onderzoeksveld,” aldus Simone van den Berge, coördinator wetenschappelijk onderzoek bij het Prinses Beatrix Spierfonds.

Tijdens het symposium houdt prof. dr. Niels Geijsen een lezing over onderzoek naar gentherapie, met behulp van CRISPR-Cas techniek, voor verschillende spierziekten. Aansluitend spreekt Prinses Beatrix met de deelnemers van het symposium.

Nieuws over Wetenschappelijk onderzoek

Laden…
Wetenschappelijk onderzoek

Op zoek naar een behandeling voor hersenproblemen bij myotone dystrofie

Soms lijkt wetenschappelijk onderzoek toch een beetje op tovenarij. Wat te denken van slimme petrischaaltjes…