Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Stop de achteruitgang

Vorig jaar kon je nog lopen. Vorige maand kon je nog zelf eten. Vorige week kon je nog zwaaien. Elke keer weer moet je iets opgeven. Terwijl iedereen om je heen groeit, plannen maakt, dromen waarmaakt, legt jouw spierziekte je steeds verder lam. Wat je gisteren nog kon, kan je vandaag niet meer.

#stopdeachteruitgang

Er zijn veel verschillende spierziekten, maar ze hebben één grote overeenkomst: achteruitgang. Iemand met een spierziekte moet elke keer weer iets inleveren. Je weet alleen niet wanneer, je weet niet hoe snel en je weet niet hoe. Je moet continu afscheid nemen van de dingen die je gisteren nog kon. 

“De snelheid waarmee ik achteruitga, daar schrik ik van”

“Het begon met pijn in mijn schouder, nu loop ik nog maar kleine stukjes en gebruik ik elke dag mijn rolstoel. De snelheid waarmee ik achteruit ga, daar schrik ik van. Het staat ook niet stil, ik moet steeds iets nieuws opgeven.”

“Dean zal steeds verder achteruitgaan” 

“Als hij me knuffelt, met zijn armpjes strak om me heen, dan geniet ik met volle teugen. Dat zijn kostbare momenten. Het besef dat hij dat straks niet meer kan is er altijd.”

“We hopen de kwaliteit van leven te verhogen”

``Mensen met een spierziekte worden geconfronteerd met onafwendbare achteruitgang. Dat is een triest en hopeloos perspectief. Als wij nu een behandeling kunnen ontwikkelen waarmee we die achteruitgang een halt kunnen toeroepen, dan denk ik dat dat al enorme winst oplevert.``

Er zitten zo’n 600 spieren in een mensenlichaam en die sturen alles aan. Van een glimlach tot een wandeling. Van drinken tot plassen. Van lachen tot ademen. Een spierziekte heeft een enorme impact op iemands leven. Spieren raken verzwakt of vallen helemaal uit, waardoor mensen steeds minder kunnen en steeds verder achteruitgaan.  

Deze achteruitgang moet worden gestopt. Help mee in de strijd tegen spierziekten en geef voor wetenschappelijk onderzoek. Want alleen met onderzoek kunnen we medicijnen ontwikkelen voor alle mensen met een spierziekte in Nederland. 

Over het Prinses Beatrix Spierfonds

Een wereld zonder spierziekten. Dat is het ultieme doel van het Prinses Beatrix Spierfonds. Uiteindelijk willen we alle spierziekten kunnen genezen, of in ieder geval kunnen stopzetten of vertragen. Dat bereiken we door heel gericht wetenschappelijk onderzoek te financieren. En tot we alle spierziekten de wereld uit hebben, steken we een deel van onze energie en geld in goede zorg, voorlichting en belangenbehartiging. Zodat mensen met een spierziekte een volwaardig leven kunnen leiden en op begrip kunnen rekenen vanuit de maatschappij.