• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
65 jaar Prinses Beatrix Spierfonds: Samen krachtig tegen spierziekten

65 jaar Prinses Beatrix Spierfonds: Samen krachtig tegen spierziekten

De uitzending van 11 oktober om 21.25u op NPO1

Het Prinses Beatrix Spierfonds bestaat 65 jaar! Daarom is op maandag 11 oktober 2021 om 21.25u op NPO1 aandacht voor de strijd tegen spierziekten in onze speciale televisie-uitzending: “65 jaar Prinses Beatrix Spierfonds: Samen krachtig tegen spierziekten“. Hierin vragen we om je aandacht én je steun om wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten mogelijk te maken. De presentatie is in handen van Carrie ten Napel.

In 65 jaar Prinses Beatrix Spierfonds: Samen krachtig tegen spierziekten vertonen we beelden van Het Oranjepad, een Koninklijke wandeling vol verhalen en ontmoetingen in de bosrijke omgeving van Paleis Soestdijk, waar je een uniek kijkje krijgt in het leven van de Oranjes en onze beschermvrouwe Prinses Beatrix. Daarnaast vertellen we de verhalen van een aantal mensen met een spierziekte, blikken we terug op de afgelopen 65 jaar en zijn er bijzondere optredens van verschillende artiesten, die prachtige nummers ten gehore brengen.

Prinses Beatrix

Ter gelegenheid van ons 65-jarig jubileum spreekt Prinses Beatrix in de uitzending met Jan Slagter en onze directeur Jan-Ite de Ruijter over haar betrokkenheid bij ons werk. In deze unieke uitzending vertelt de Prinses openhartig waarom het Spierfonds belangrijk voor haar is. We zijn zeer vereerd dat zij op deze bijzondere manier een grote bijdrage levert aan de strijd tegen spierziekten. 

Prinses Beatrix in gesprek met Jan Slagter
Prinses Beatrix spreekt met Jan Slagter

In 1956 wordt Prinses Beatrix op haar 18e naamgever en beschermvrouwe van het Spierfonds. Een rol die zij met aandacht en interesse vervult. En dat is niet alleen voor de organisatie en mensen met een spierziekte van onschatbare waarde, maar zeker ook voor de vele vrijwilligers. De Prinses is nauw betrokken bij het werk van het fonds. Bovendien is haar aanwezigheid op bijeenkomsten altijd weer een hoogtepunt voor velen. Mensen met een spierziekte voelen zich echt gesteund door haar aanwezigheid en haar hartverwarmende aandacht.  

65 jaar Prinses Beatrix Spierfonds: Samen krachtig tegen spierziekten is te zien op maandag 11 0ktober 2021 om 21.25 uur op NPO 1.

Te zien in de uitzending

carrie ten napel - spierfonds
Carrie ten Napel

De presentatie is in handen van Carrie ten Napel.

Lara - Spierfonds - 65 Jaar bestaan
Lara Kazan

Lara is de dochter van illusionist Hans Kazan. Door een zeldzame spierziekte is ze vaak een paar keer per dag verlamd.

Joeri headshot
Joeri

Joeri heeft de ziekte van Duchenne. Hij vertelt met zijn vrouw Kim over de hoop op een doorbraak.

Tim - portret
Tim

Tim heeft de ziekte van Duchenne. Samen met zijn ouders vertelt hij over de impact van deze spierziekte op hun leven.

Uitgelicht - Verhaal Binck
Binck

Binck heeft Becker spierdystrofie en wandelt met een grote groep mee op Het Oranjepad.