• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Help mee als bedrijf

Help mee als bedrijf

Lees verder

Bedrijven zijn een belangrijke partner in het verwezenlijken van ons grote doel: alle spierziekten de wereld uit. Door het Spierfonds te steunen ben je niet alleen van groot belang voor alle mensen met een spierziekte, het laat ook zien dat jouw bedrijf maatschappelijk betrokken is. Hieronder lees je over de verschillende manieren om een steentje bij te dragen. Zo vormen we samen een sterk partnerschap.

Icoon bedrijf spierfonds

Help mee als bedrijf

  • Word sponsor of doe een losse gift als bedrijf

Draag als zakelijk sponsor van het Spierfonds bij aan een betere toekomst voor mensen met een spierziekte. Met een eenmalige gift óf structurele donatie kan jouw bedrijf een groot verschil maken voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Sponsor bijvoorbeeld ons nieuwe ‘Onderzoeksprogramma Gentherapie’.

  • Kom met collega’s in actie

Zamel met collega’s sponsorgeld in, bijvoorbeeld tijdens een sportieve middag, verkoop zelfgebakken taarten of organiseer een benefietbedrijfsfeest. Er zijn ook genoeg evenementen waar je samen met collega’s aan deel kunt nemen om geld in te zamelen voor de strijd tegen spierziekten. Wandel bijvoorbeeld mee tijdens Het Oranjepad of ga een sportieve uitdaging aan tijdens de Dam tot Damloop, Bruggenloop of Fietselfstedentocht. Met collega’s in actie komen draagt ook nog eens bij aan jullie teamspirit. Het Spierfonds heeft allerlei promotiematerialen en handige tools om het starten van een actie zo leuk en makkelijk mogelijk te maken.

  • Doe een gift in natura

Ook giften in natura steunen ons grotere doel. Doneer bijvoorbeeld producten die wij kunnen gebruiken tijdens evenementen of op kantoor, stel een ruimte ter beschikking voor een evenement of geef onze vele vrijwilligers een bedankje voor hun inzet. Ook het inkopen van advertentieruimte of het inzetten van jullie expertise of diensten voor het realiseren van onze doelen is erg welkom.

  • Zet een salarisdonatieprogramma op

Samen met je medewerkers kun je een groot verschil maken door een salarisdonatieprogramma op te zetten. Medewerkers doen met dit initiatief een gift naar keuze, door een vast deel of een percentage van het nettoloon opzij te zetten. Als bedrijf kun je ervoor kiezen om de donaties van de medewerkers te verdubbelen of aan te vullen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om het kerstpakket van medewerkers om te zetten in een donatie voor het Spierfonds.

  • Word strategisch partner

Jouw bedrijf kan zich langdurig inzetten voor de strijd tegen spierziekten als strategisch partner van het Spierfonds. In samenwerking met onze partner Holland Dance Festival organiseren wij bijvoorbeeld ieder jaar een dansgala: Free To Move. We bespreken graag samen de mogelijkheden voor een passende samenwerking.

Neem contact op

Overweeg jij om ons te steunen als bedrijf of heb je vragen? We bespreken graag samen de interessante mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Chantal Luijendijk
Chantal Luijendijk

Wil je een actie starten, samen met je collega’s? Neem contact op met Chantal via 070- 3 607 607 of mail naar actie@spierfonds.nl

Nancy Jansen
Nancy Jansen

Als bedrijf op een andere manier steunen? Neem contact op met Nancy via 06 82189887 of mail naar n.jansen@spierfonds.nl

Supermarktketen Dirk van den Broek helpt mee!

Al lange tijd werken wij samen met de supermarktketen Dirk van den Broek. Zij organiseren jaarlijks een statiegeldactie voor het Spierfonds.

Dirk van den Broek organiseert een statiegeldactie voor het spierfonds)

Belastingvoordeel bij zakelijke donaties

Als bedrijf is het fiscaal aantrekkelijk om te doneren aan een goed doel met ANBI-status. Zakelijke giften aan het Spierfonds zijn namelijk aftrekbaar bij de belastingdienst. Voor meer informatie hierover kun je terecht op de website van de Belastingdienst.

Samenwerkingen met partners

In alles wat we doen in samenwerking essentieel. Wij zijn erg dankbaar voor de structurele steun die wij ontvangen van de Goede Doelen Loterijen en andere partners die bijdragen aan onze missie 'spierziekten de wereld uit!'.

samenwerking met het nationaal ballet en spierfonds)

Wij zijn erg dankbaar voor de steun van onze sponsoren

Logo Partners - Amare - HDF - WE Collect - Sandall - Kneipp -Wandel.nl-Dirk-100%NL-Quooker-Medipoint-VLR LIFt-jansanoy