• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Collecteren

Collecteren

Collecteweek 8 t/m 14 september 2024

Alleen door wetenschappelijk onderzoek is het mogelijk om medicijnen voor spierziekten te ontwikkelen. De collecteweek is succesvol door de inzet van alle vrijwilligers en gevers. Hierdoor kunnen we veel nieuwe onderzoeken naar spierziekten financieren. We hebben jouw hulp dus echt hard nodig! Wil jij collectant worden?  Meld je snel aan.

Je collecteert in jouw eigen wijk of straat

Collecteren kost maar ongeveer 2 uurtjes tijd

De opbrengst maakt wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten mogelijk

Uitgelichte berichten

Collecteren met een QR-code

Steeds minder mensen hebben kleingeld in huis. Om te zorgen dat ook mensen zonder kleingeld in huis gemakkelijk een donatie kunnen doen, krijgt iedere collectant een gepersonaliseerde QR-code. Handig, veilig én effectief!

)
Paul collecteert al jaren voor de strijd tegen spierziekten
Digitale collectebus

“Er is geld nodig voor onderzoek en meer bekendheid.”

Paul zijn zoontje Benjamin heeft een spierziekte. “Zonder snelle diagnose en de juiste behandeling had Benjamin het niet gered. Dat is zo heftig, dat wens je niemand toe. Er is geld nodig voor onderzoek en meer bekendheid, dat komt iedereen met een spierziekte ten goede.” Paul gaat elk jaar langs de deuren tijdens de collecteweek én collecteert digitaal.

collecte - paul en benjamin - deurbel - spierfonds)

Maak het verschil voor mensen met een spierziekte

Een spierziekte heeft een enorme impact op het leven van mensen met een spierziekte en hun directe omgeving. Als collectant maak je het verschil voor deze mensen. Door te collecteren help je bijvoorbeeld kinderen zoals Mees, die als één van de eerste kindjes gentherapie kreeg voor SMA.

jaarverslag 2020 - mees - spierfonds - SMA)