Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Collecteren

Collecteweek 12 t/m 18 september 2021

Tijdens onze collecteweek in september collecteren ruim 28.000 vrijwilligers door het hele land voor de strijd tegen spierziekten. Mede dankzij deze collecte kunnen we veel nieuwe onderzoeken naar spierziekten financieren. Ook in 2021 gaan we er weer tegenaan! Wil jij ook collectant worden? Meld je snel aan.

Je collecteert in jouw eigen wijk of straat

Collecteren kost ongeveer 2 uurtjes tijd

De opbrengst is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten

Uitgelichte berichten

Collecteren met de QR-code

Doneren middels onze QR-code is veilig, anoniem en betrouwbaar. Na het doneren wordt de bijdrage direct naar de collecterekening van het Spierfonds overgemaakt.

Collecte en corona

“Met de collecte maken we samen onderzoek mogelijk.”

Het Spierfonds prijst zich gelukkig met een flinke groep trouwe collectanten. Mensen die hun tijd en energie geven om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek. Ook Maya gaat, ondanks haar spierziekte, elk jaar langs de deuren.

Hoe werkt collecteren?

De collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds vindt elk jaar plaats in september. De opbrengst is bestemd wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Het Spierfonds krijgt geen overheidssteun en is dan ook volledig afhankelijk van giften uit de samenleving. Tijdens de collecteweek wordt elk jaar ongeveer € 1,5 miljoen opgehaald. Dit maakt de collecte één van de belangrijkste inkomstenbronnen in onze strijd tegen spierziekten.

Als collectant ga je één keer per jaar in jouw eigen woonplaats langs de deuren om te collecteren voor het Spierfonds. In hoeveel straten je collecteert en hoeveel tijd je hierin stopt bepaal je in overleg met de collecteorganisator uit jouw buurt. Iedereen collecteert op zijn/haar eigen manier! We zijn met alle steun geholpen en waarderen ieders inzet!