• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Informatie voor organisatoren

Informatie voor organisatoren

Alles over collecteren en organiseren

Wat geweldig dat je helpt in de strijd tegen spierziekten! Samen met duizenden andere vrijwilligers maak je een groot verschil voor mensen met een spierziekte en help je mee meer onderzoek mogelijk te maken. Op deze pagina verzamelen we alle belangrijke informatie voor jou als collectant of collecteorganisator. Heb je vragen? Ons team staat je graag te woord! Stuur een e-mail naar collecte@spierfonds.nl of bel naar 070 – 3 607 607

Collecteweb

Om het werk van collecteorganisator makkelijker te maken, kan je gebruik maken van het handige online systeem ‘Collecteweb’. Met dit systeem kun je o.a. collectantengegevens vastleggen, wijkindelingen en looproutes maken, de opbrengsten vastleggen en de bestelling van collectemateriaal plaatsen.

Belangrijke informatie – Afstorten met Geldmaat

In 2021 hebben de banken hun werkwijze aangepast voor uw veiligheid en vanwege nieuwe wetgeving. Alle afstortdiensten van ABN Amro, ING en Rabobank zijn overgegaan naar Geldmaat-locaties. Voor collecte-organisatoren hebben we een handleiding gemaakt met alle informatie over hoe dit in zijn werk gaat. Kort voor de collecte start, actualiseren wij deze pagina met de laatste informatie over Geldmaat en het aanmelden van de sealbag.

“Met de collecte maken we samen onderzoek mogelijk

Maya loopt sinds 2015 mee voor de collecte van het Spierfonds. Dat Maya zich inzet voor de collecteweek is niet vanzelfsprekend. Door haar spierziekte moet ze haar energie goed verdelen.

Maya collecteert voor het Spierfonds.)

Persberichten

Breng de collecteweek onder de aandacht met onze persberichten. Verstuur ze aan lokale kranten, radio of televisie en laat iedereen weten dat we nog op zoek zijn naar collectanten.

Collecterooster

Bekijk het collecterooster van de collecterende goede doelen hier.

Collecteprotocol

Om de betrouwbaarheid en kwaliteit van onze collecteweek te waarborgen is het Spierfonds aangesloten bij Stichting Collecteplan. Sinds 2007 hebben zij een Collecteprotocol, dat richtlijnen en afspraken bevat waar alle collecterende goede doelen zich aan houden. Bekijk het Collecteprotocol hier.