Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Collecteren met een QR-code

Het Prinses Beatrix vertrouwt al meer dan 60 jaar op de collecte. En inmiddels zijn er meer manieren om te doneren dan met cash geld in de traditionele collectebus, zoals de iDEAL QR-code. Dit is hét alternatief voor de terugloop van kleingeld.

Op steeds meer plaatsen kan betaald worden door middel van het scannen van een QR-code. De QR-code van het Spierfonds staat op verschillende collectematerialen, zoals het legitimatiebewijs van de collectant en de donatiebonnetjes die tijdens de collecteweek worden uitgedeeld aan mensen die geen kleingeld op zak hebben of niet thuis zijn.

Een QR-code kan worden gescand met een smartphone: de camera van een iPhone, een QR-code scanner, de ‘Tikkie’ app, de iDEAL app of de bankieren app. De gever kan het bedrag naar wens aanpassen, waarna hij/zij de betaling bevestigt en de donatie aan het Spierfonds is gedaan.

Doneren middels onze QR-code is veilig, anoniem en betrouwbaar. Na het doneren wordt de bijdrage direct naar de collecterekening van het Spierfonds overgemaakt.

Hoe werkt collecteren met een QR-code?

Bekijk de video