• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Collecteren met een QR-code

Collecteren met een QR-code

Het Prinses Beatrix vertrouwt al meer dan 60 jaar op de collecte. En inmiddels zijn er meer manieren om te doneren dan met cash geld in de traditionele collectebus, zoals de iDEAL QR-code. Handig als mensen geen kleingeld in huis hebben, maar toch graag een bijdrage doen. Een QR-code kan worden gescand met de camera van een smartphone, een QR-code scanner, de ‘Tikkie’ app, de iDEAL app of de bankieren app. De gever kan het bedrag naar wens aanpassen, waarna hij/zij de betaling bevestigt.

De QR-code van het Spierfonds staat op verschillende collectematerialen, zoals het legitimatiebewijs van de collectant en de donatiebonnetjes die tijdens de collecteweek worden uitgedeeld. Daarnaast krijgen in 2022 alle collectanten een persoonlijke QR-code op hun collectebus, zodat de collectant en collecteorganisator kunnen inzien hoeveel geld er op iemands QR-code is gegeven.

qr-code - collecte - hoe werkt doneren met qr-code - spierfonds_2021-5euro

Persoonlijke QR-code

Het is mogelijk de opbrengst op uw persoonlijke QR-code in te zien op een persoonlijke pagina. Om u uit te nodigen voor een persoonlijke pagina, hebben we uw 06-nummer en/of uw emailadres nodig. Geef deze tijdig (vóór 1 september 2022) door aan uw collecteorganisator.

Vlak voor de collecteweek nodigen wij u uit om uw persoonlijke pagina te bekijken. Hier kunt u te allen tijde de opbrengst inzien van uw persoonlijke QR-code. Daarnaast kunt u vanuit de persoonlijke pagina familie, vrienden en kennissen vragen een donatie te doen.

Stappenplan voor de collectant

Stap 1. Op uw collectebus zit dit jaar een persoonlijke QR-code geplakt. Als iemand een donatie op uw code doet, wordt dit automatisch opgeteld in uw persoonlijke pagina.

Stap 2. Vlak voor de collecteweek begint ontvangt u via SMS (of e-mail) de link naar uw persoonlijke pagina.

Stap 3. Klik op de link en uw persoonlijke pagina opent zich. Dit is een beveiligde omgeving waar gedurende de collecteweek uw QR-code opbrengst zichtbaar wordt.

Stap 4. Extra leuk: via deze persoonlijke pagina kunt u familie, vrienden en kennissen heel gemakkelijk vragen een gift te doen. Klik daarvoor op de buttons om te collecteren via WhatsApp, Facebook, LinkedIn of e-mail. Ook deze giften worden automatisch op uw persoonlijke pagina opgeteld.

Stap 5. Gedurende de collecteweek ontvangt u nog een paar keer van het Spierfonds een SMS (of e-mail) met een verwijzing naar uw persoonlijke pagina.

Alle donaties die op een QR-code worden gedaan zijn eenmalig, veilig en anoniem. Het Spierfonds krijgt geen inzage in persoonlijke gegevens van donateurs. Na het doneren wordt de bijdrage direct naar de collecterekening van het Spierfonds overgemaakt.

Veel gestelde vragen

Mogelijke vragen aan de deur

Hoe werkt collecteren met een QR-code?

Hoe werkt collecteren met een QR-code?

Bekijk de video