Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Informatie over collecteren

De collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds vindt elk jaar plaats in september. Duizenden vrijwilligers zetten zich door het hele land in voor de strijd tegen spierziekten. De opbrengst is bestemd wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Het Spierfonds krijgt geen overheidssteun en is dan ook volledig afhankelijk van giften uit de samenleving. Tijdens de collecteweek wordt elk jaar ongeveer € 1,5 miljoen opgehaald. Dit maakt de collecte één van de belangrijkste inkomstenbronnen in onze strijd tegen spierziekten.

Om de collecte tot een succes te maken zijn veel vrijwilligers nodig: collectanten die langs de deuren gaan om geld op te halen en collecteorganisatoren die zorgen dat de collecte in een bepaalde wijk of dorp goed verloopt. Wil je graag meer informatie over onze collecte of heb je vragen? Stuur een e-mail naar collecte@spierfonds.nl of bel naar 070 – 3 607 607

Wat doet een collecteorganisator?

Als collecteorganisator ben je een belangrijke schakel in de collecteorganisatie. Je bent hét aanspreekpunt voor de collectanten in jouw buurt of wijk. Je zorgt dat de collectanten de juiste collectematerialen ontvangen, je verdeelt de looproutes onder de collectanten en je telt na afloop de collecteopbrengst. Jouw contactpersoon bij het Spierfonds is de regiomanager van jouw regio. Deze persoon neemt contact met je op en samen bespreken jullie precies wat er moet gebeuren en wanneer. Hij of zij brengt je op de hoogte van alle informatie en materialen die je nodig hebt. De regiomanager helpt je op weg en blijft jouw vaste aanspreekpunt. Je doet het zelf, maar niet alleen!

Wat doet een collectant?

Als collectant ga je één keer per jaar in jouw eigen woonplaats langs de deuren om te collecteren voor het Spierfonds. In hoeveel straten je collecteert en hoeveel tijd je hierin stopt bepaal je in overleg met de collecteorganisator uit jouw buurt. Iedereen collecteert op zijn/haar eigen manier! We zijn met alle steun geholpen en waarderen ieders inzet!

De collecteorganisator bij jou uit de buurt is jouw contactpersoon. In overleg bepalen jullie waar en wanneer je het collectemateriaal (zoals de collectebus) ontvangt, welke looproute jouw voorkeur heeft en wanneer je de collectebus weer inlevert. Ook geeft de collecteorganisator handige tips en informatie, bijvoorbeeld wat een goed tijdstip is om te collecteren, hoeveel geld je hebt opgehaald, en meer uitleg over waar de opbrengst precies naar toe gaat.

“Meestal gaan we met zijn allen langs de deuren. Dan staan we met een hele club voor de deur!”

'Team Saar' collecteert al meer dan 5 jaar voor de strijd tegen spierziekten.

Digitaal collecteren

Heb je geen mogelijkheid om voor het Spierfonds van deur-tot-deur te gaan? Of wil je ook buiten jouw eigen wijk of buurt collecteren? Maak dan een online collectebus aan en ga van vriend-tot-vriend via e-mail en social media. Een digitale collectebus starten is heel eenvoudig. In een paar stappen is de bus aangemaakt en met de opbrengst help je mee om spierziekten de wereld uit te helpen.