• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Free To Move

Free To Move

Vanwege het coronavirus hebben Holland Dance Festival en het Prinses Beatrix Spierfonds de beslissing moeten nemen ons jaarlijks dansgala Free To Move – dat gepland stond op 27 augustus 2020 – niet door te laten gaan. Vanwege de maatregelen vanuit de overheid en voor de bescherming van mensen met een spierziekte, bezoekers, artiesten en medewerkers van Free To Move, zagen we helaas geen andere mogelijkheid. Wij betreuren dit natuurlijk zeer en hopen de vruchtbare samenwerking tussen de Nederlandse dans en het Prinses Beatrix Spierfonds zo snel als mogelijk weer op te pakken.

Jaarlijks dansgala

Donderdag 29 augustus 2019 vond in samenwerking met Holland Dance Festival de achtste editie van het dansgala Free To Move plaats in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. De top van de Nederlandse dans zette zich opnieuw belangeloos in voor de strijd tegen spierziekten. Een spetterende voorstelling die in het teken stond van bewegen en bewogen worden. Dansen symboliseert de ultieme vrijheid van bewegen – een vrijheid die voor mensen met een spierziekte niet vanzelfsprekend is. Daarom komt de opbrengst van deze avond ten goede aan onderzoek naar spierziekten.

De top van de Nederlandse dans zette zich opnieuw belangeloos in voor de strijd tegen spierziekten.

Variëteit aan dansgezelschappen

De uitzonderlijke variëteit aan dansgezelschappen op één avond maakt Free To Move zo speciaal. Deze avond waren onder andere bijdragen te zien van Het Nationale Ballet, Codarts Rotterdam, Introdans en vele andere dansgezelschappen. Kortom, het beste wat de Nederlandse dans te bieden heeft!

Terugblik Free To Move 2019

Terugblik Free To Move 2019

De zevende editie van Free To Move was opnieuw een spetterende voorstelling die in het teken stond van bewegen en bewogen worden. Bekijk in deze video een terugblik van de avond.