• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Help mee als school

Help mee als school

Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft één groot doel: alle spierziekten de wereld uit! En daar kan jij met jouw school aan bijdragen. Samen krachtig tegen spierziekten!

Kom samen met je school in actie

Wil jij met je school een actie organiseren voor het Spierfonds? Van basisschool tot universiteit, iedereen kan bijdragen aan onderzoek naar spierziekten! We hebben een aantal mooie voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Bekijk ze hieronder en neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  • Sponsorloop, organiseer een sponsorloop met jouw school. Zet een parcours uit, deel sponsorformulieren uit en motiveer alle leerlingen om zoveel mogelijk sponsoren te vinden en doneer jullie opgehaalde bedrag.
  • Lege flessen verzamelen, zamel met alle leerlingen zoveel mogelijk lege flessen in en lever deze in bij de plaatselijke supermarkt. Het statiegeld kunnen jullie doneren.
  • Organiseer een goede doelenmarkt, tover jouw school om in een goede doelenmarkt. Bak koekjes, maak mooie kunstwerken en verkoop deze. Kleed de ruimte mooi aan met onze promotiematerialen, informeer iedereen over wat een spierziekte is en haal zoveel mogelijk geld op met elkaar.
  • Doe mee aan een hardloopwedstrijd, zijn de leerlingen ouder dan 16 jaar en gaan de graag een sportieve uitdaging aan? Doe dan mee aan een hardloopwedstrijd bij jullie in de buurt.

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is, misschien heb je zelf wel een veel beter idee. Wij helpen je graag om jouw schoolactie tot een groot succes te maken. Zo hebben wij ook verschillende promotiematerialen beschikbaar om de actie mooi aan te kleden. Of kan één van onze vrijwilligers langs komen om een cheque in ontvangst te nemen.

Actie van school voor spierfonds en spierziekten
Tinke, Lucy, Lizzy en Noor van De La Reyschool organiseerden een marktje met zelfgemaakte spulletjes en eten. De opbrengst doneerden zij aan het Spierfonds.

Spreekbeurt

Wil je een spreekbeurt houden over spierziekten en het Spierfonds? Vraag bij ons een spreekbeurtpakket aan! Je ontvangt dan per mail meer informatie en per post een leuk pakket om van jouw spreekbeurt een succes te maken. Stuur een e-mail naar info@spierfonds.nl met jouw naam en adres, dan sturen we jouw spreekbeurtpakket zo snel mogelijk op!