Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Alles over nalaten

Nalaten aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Voor mensen die geloven in een wereld zonder spierziekten. Die geloven in wetenschappelijk onderzoek als dé oplossing. Mensen die zorgen dat de strijd tegen spierziekten door kan gaan. Ook aan het einde van hun leven.

Wat past bij u?

Nalaten kan op verschillende manieren. De meest voorkomende zijn:

  • Erfstelling
    Bij een erfstelling wordt het Spierfonds in een testament opgenomen als erfgenaam. De gever bepaalt vervolgens in welke verhouding het netto bedrag van de nalatenschap onder de erfgenamen verdeeld wordt.
  • Legaat
    Met een legaat wordt een vast bedrag, percentage of object toegekend aan het Spierfonds. Deze legaten worden uitgekeerd voordat de erfgenamen de erfenis verdelen.

We komen graag in contact

Vindt u het prettig om vrijblijvend verder te praten over de mogelijkheid van het Spierfonds in uw testament? Of heeft u het Spierfonds al in uw testament opgenomen? We komen graag in contact. Hanneke Siegert kan u meer vertellen over de mogelijkheden en uw vragen beantwoorden. Ook kunt u bij haar onze brochure over nalaten aanvragen.

Hanneke Siegert

Ik neem graag de tijd voor u. U kunt me bereiken via 070 – 302 97 12 of per mail via: h.siegert@spierfonds.nl. Wie weet tot snel.

“Ik ben inmiddels in een fase gekomen waarin leeftijdsgenoten om mij heen overlijden.”

De zoon van Hans is overleden aan de ziekte van Duchenne. Hoewel Hans zijn eigen zoon er niet meer mee kan helpen, wil hij straks geld nalaten voor wetenschappelijk onderzoek naar deze spierziekte.

Testament online regelen

U kunt ook zelf uw testament online regelen. Het Spierfonds werkt samen met NuNotariaat. Daar regelt u makkelijk, voordelig en in uw eigen tempo een testament waarin u het Spierfonds als begunstigde kunt opnemen. Voor meer informatie bezoek de website van NuNotariaat.