Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Alles over nalaten

DE MOOISTE SPIER IS UW HART

Uw hart is ook een spier, wist u dat? Het is makkelijk te vergeten hoeveel spieren we in ons lijf hebben en hoe afhankelijk we van ze zijn. Tenminste, voor mensen die het geluk hebben dat zij gezond zijn. Iedereen die zelf een spierziekte heeft of dat van dichtbij meemaakt, weet hoe het ook anders kan. Hoe de dag en het leven beheerst wordt door pijn, beperking, zorg en angst.

Het Prinses Beatrix Spierfonds doet een beroep op die prachtige spier; uw hart. Oftewel op uw betrokkenheid bij de strijd tegen spierziekten. Omdat u, net als wij, gelooft in een wereld zonder spierziekten. En in wetenschappelijk onderzoek als de manier om daar te komen. Met een nalatenschap aan het Spierfonds steunt u de strijd tegen spierziekten. Ook als u er zelf niet meer bent.

Wat past bij u?

U kunt het Spierfonds, naast uw dierbaren, opnemen in uw testament. Nalaten kan op verschillende manieren. De meest voorkomende zijn:

  • Erfstelling
    Bij een erfstelling wordt het Spierfonds in een testament opgenomen als erfgenaam. De gever bepaalt vervolgens in welke verhouding het netto bedrag van de nalatenschap onder de erfgenamen verdeeld wordt.
  • Legaat
    Met een legaat wordt een vast bedrag, percentage of object toegekend aan het Spierfonds. Deze legaten worden uitgekeerd voordat de erfgenamen de erfenis verdelen.
  • Fonds op naam
    U kunt een Fonds op Naam bij leven oprichten of door middel van een testamentaire bepaling. Dit is een schenking aan het Spierfonds, met een gerichte opdracht die u zelf kunt formuleren. Denk bijvoorbeeld aan onderzoek naar een specifieke spierziekte. Deze wens legt u vast in uw testament, om ervoor te zorgen dat uw geld na uw overlijden inderdaad op de juiste plek terecht komt.

Het opstellen van een nalatenschap vraagt veel tijd en aandacht. We kunnen ons voorstellen dat u goed op de hoogte wilt zijn van de mogelijkheden. En dat u wilt weten wat er met uw nalatenschap gebeurt. Vraag daarom hieronder geheel vrijblijvend onze brochure ‘De mooiste spier is uw hart’ aan.

Ja, ik wil graag de brochure ontvangen:

We komen graag in contact

Vindt u het prettig om vrijblijvend verder te praten over de mogelijkheid van het Spierfonds in uw testament? Of heeft u het Spierfonds al in uw testament opgenomen? We komen graag in contact. Hanneke Siegert kan u meer vertellen over de mogelijkheden en uw vragen beantwoorden. Ook kunt u bij haar onze brochure over nalaten aanvragen.

Hanneke Siegert

Ik neem graag de tijd voor u. U kunt me bereiken via 070 – 302 97 12 of per mail via: h.siegert@spierfonds.nl. Wie weet tot snel.

“Ik ben inmiddels in een fase gekomen waarin leeftijdsgenoten om mij heen overlijden.”

De zoon van Hans is overleden aan de ziekte van Duchenne. Hoewel Hans zijn eigen zoon er niet meer mee kan helpen, wil hij straks geld nalaten voor wetenschappelijk onderzoek naar deze spierziekte.

Testament online regelen

U kunt ook zelf uw testament online regelen. Het Spierfonds werkt samen met NuNotariaat. Daar regelt u makkelijk, voordelig en in uw eigen tempo een testament waarin u het Spierfonds als begunstigde kunt opnemen. Voor meer informatie bezoek de website van NuNotariaat.