• Nieuws
 • Verhalen
 • Voor patiënten
 • Collecteren
 • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Nalaten aan het Spierfonds

Nalaten aan het Spierfonds

Het Prinses Beatrix Spierfonds doet een beroep op uw mooiste spier; uw hart. Oftewel op uw betrokkenheid bij de strijd tegen spierziekten. Omdat u, net als wij, gelooft in een wereld zonder spierziekten. En in wetenschappelijk onderzoek als de manier om daar te komen. Met een nalatenschap aan het Spierfonds maakt u een krachtig gebaar tegen spierziekten. Ook als u er zelf niet meer bent.

“Dankzij uw steun kunnen wij belangrijk onderzoek doen.”

“We verwachten de komende jaren grote stappen te zetten in wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Om onze ambitieuze doelen te bereiken is veel geld nodig”, vertelt prof. dr. Bart Jacobs. “Dankzij uw nalatenschap kunnen wij belangrijk onderzoeken blijven voortzetten.”

Onderzoeker Bart Jacobs doet met steun van het Spierfonds wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.)

“Ik hoop dat meer mensen na willen laten aan het Spierfonds.”

Charlotte kreeg in 2021 te horen dat ze een spierziekte heeft. “Ik schrok van die diagnose, maar er was iets dat ik meteen kon regelen. Ik heb het Spierfonds in mijn testament laten zetten, want onderzoek is van levensbelang. Daar kan ik hoe dan ook aan bijdragen!”

charlotte_nalatenschappen)

VRAAG VRIJBLIJVEND ONZE BROCHURE AAN

Overweegt u het Spierfonds op te nemen in uw testament? We vinden dat een heel bijzonder gebaar. We kunnen ons voorstellen dat u dan goed op de hoogte wilt zijn van de mogelijkheden. En dat u wilt weten wat er met uw nalatenschap gebeurt. Vraag daarom geheel vrijblijvend onze brochure ‘De mooiste spier is uw hart’ aan via het formulier.

NALATEN AAN HET SPIERFONDS IN 4 STAPPEN

 • 1. Breng uw wensen in kaart
  Samen met de notaris bespreekt u uw situatie en wensen. De notaris adviseert u over de mogelijkheden, de gevolgen en kosten die het opmaken of wijzigen van uw testament met zich meebrengt.
 • 2. Kies een executeur
  De executeur voert uw laatste wil uit zoals u dit heeft vastgelegd in uw testament. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om het Prinses Beatrix Spierfonds aan te wijzen als executeur. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.
 • 3. Vertaal uw wensen naar een testament
  De notaris vertaalt uw wensen in juridische bepalingen en stelt een voorlopige versie van uw testament op. Die versie bespreekt u samen en kunt u eventueel nog aanpassen.
 • 4. Leg uw wensen vast
  Als alles helemaal naar uw wens is, ondertekent u in het bijzijn van de notaris het testament om het rechtsgeldig te maken. Natuurlijk kunt u het altijd nog wijzigen als u van gedachten verandert of er iets verandert in uw persoonlijke situatie.

We komen graag in contact

Vindt u het prettig om vrijblijvend verder te praten over de mogelijkheid van het Spierfonds in uw testament? Of heeft u het Spierfonds al in uw testament opgenomen? We komen graag in contact. Hanneke Siegert kan u meer vertellen over de mogelijkheden en uw vragen beantwoorden. Ook kunt u bij haar onze brochure over nalaten aanvragen.

Haneke Siegert is het contactpersoon voor nalaten aan het Spierfonds
Hanneke Siegert

Ik neem graag de tijd voor u. U kunt me bereiken via 070 – 302 97 12 of per mail via: h.siegert@spierfonds.nl. Wie weet tot snel.

Testament online regelen

U kunt ook zelf uw testament online regelen. Het Spierfonds werkt samen met NuNotariaat. Daar regelt u makkelijk, voordelig en in uw eigen tempo een testament waarin u het Spierfonds als begunstigde kunt opnemen. Bezoek voor meer informatie de website van NuNotariaat.

Omdat wij de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) hebben, hoeven we geen erfbelasting te betalen over inkomsten uit nalatenschappen. Uw nalatenschap komt zo volledig ten goede aan de doelstellingen van het Prinses Beatrix Spierfonds.

“Ik ben in een fase gekomen waarin leeftijdsgenoten om mij heen overlijden.”

De zoon van Hans is overleden aan de ziekte van Duchenne. Hoewel Hans zijn eigen zoon er niet meer mee kan helpen, wil hij straks geld nalaten voor wetenschappelijk onderzoek naar deze spierziekte.

Hans gaat nalaten aan het Spierfonds)

“Het verrijkt mijn leven om verschil te maken in dat van anderen.”

Bernadette: “Door het Spierfonds op te nemen in je testament, kan je mensen met een spierziekte een nieuw perspectief bieden. Het was voor mij een hartbeslissing, ik heb er geen seconde over getwijfeld.”

header mobile - verhaal bernadette - nalaten - spierfonds)