• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Schenken met belastingvoordeel

Schenken met belastingvoordeel

Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft één groot doel: alle spierziekten de wereld uit! En daar kan jij aan bijdragen door te schenken. Je kunt schenken met belastingvoordeel of een periodieke gift doen.

Schenken met belastingvoordeel

Een gift aan het Spierfonds is aftrekbaar van de inkomstenbelasting wanneer je tussen de 1% en 10% van je verzamelinkomen schenkt. Je kunt daarvoor alle giften en donaties aan verschillende goede doelen binnen een jaar bij elkaar optellen. Voorwaarde is dat het om giften gaat aan organisaties die geregistreerd staan als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft de ANBI-status. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Belastingdienst.

Periodieke gift

Er is ook een methode waarbij je gift altijd fiscaal aftrekbaar is, ongeacht inkomen of de hoogte van de gift. Met een periodieke gift doneer je 5 jaar lang een vast bedrag voor onderzoek naar spierziekten. Je legt je afspraken met het Spierfonds gemakkelijk vast in een (online) overeenkomst. Dankzij dit belastingvoordeel kun je meer doneren, zonder dat het je meer kost. Het bedrag dat je terugkrijgt van de Belastingdienst hangt af van de hoogte van je gift en van je inkomen. Bereken met de rekenhulp hoeveel je jaarlijks kunt schenken zonder dat het je (netto) meer kost.

Hoe werkt het?

  • Je legt je gift (online) vast in een schenkingsovereenkomst.
  • Om jouw belastingvoordeel te berekenen kun je gebruik maken van de online rekenhulp.
  • Je kunt dit belastingvoordeel gebruiken om jouw donatie te verhogen. Dankzij het belastingvoordeel schenk je een hoger bedrag, zonder dat het je meer geld kost. Zo kun je nog meer betekenen voor mensen met een spierziekte.

Goed om te weten

Je periodieke gift komt in aanmerking als aftrekpost vanaf de datum waarop de eerste termijn wordt voldaan, en nadat de schenkingsovereenkomst is getekend. Aftrek kan alleen worden genoten als de betaalde bedragen en betalingstermijnen overeenkomen met de schenkingsovereenkomst, en als het bedrag vóór 31 december van elk jaar op onze rekening staat.

Eenvoudig geregeld

Aan het sluiten van een schenkingsovereenkomst zijn geen kosten verbonden. Download de overeenkomst periodiek schenken en mail de ingevulde en ondertekende formulieren naar info@spierfonds.nl of stuur deze (zonder postzegel) op naar:

Prinses Beatrix Spierfonds
Antwoordnummer 850
2501 WB Den Haag

Heeft u vragen?

Onze collega Renske Hakvoort beantwoordt graag uw vragen over schenken met belastingvoordeel. Neem gerust vrijblijvend contact met haar op.

Spierfonds - Renske - Hakvoort - Schenken
Renske Hakvoort

Ik neem graag de tijd voor u. U kunt me bereiken via 070 3 607 607 of per mail via: info@spierfonds.nl

Natuurlijk ontvangt u een transparante verslaggeving over onze werkwijze, de besteding van uw gift en de impact hiervan in het leven van de mensen met een spierziekte.