• Nieuws
 • Verhalen
 • Voor patiënten
 • Collecteren
 • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Alles over statiegeldacties

Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft één groot doel: alle spierziekten de wereld uit! En daar kan jij met een statiegeldactie aan bijdragen. In veel supermarkten kunnen statiegeldflessen worden ingeleverd. De meeste supermarkten vinden het leuk om mee te werken aan een statiegeldactie voor het goede doel. Samen krachtig tegen spierziekten!

Hoe kun jij helpen?

Vraag de supermarkt bij jou in de buurt of ze mee willen helpen in de strijd tegen spierziekte door een statiegeldactie te starten. Om het je makkelijker te maken hebben we een checklist voor je gemaakt en kun je de volgende stappen volgen:

 1. Bereid je voor met de checklist en informatiefolders van het Prinses Beatrix Spierfonds die je onderaan de pagina kunt downloaden.
 2. Bezoek een supermarkt en vraag de bedrijfsleider of eigenaar persoonlijk te spreken.
 3. Leg uit wat je relatie met het Prinses Beatrix Spierfonds is en vraag of je uit naam van het Spierfonds een statiegeldactie mag houden. Gebruik hiervoor de folder met informatie over het Prinses Beatrix Spierfonds.
 4. Is het mogelijk om een statiegeldactie te houden in de supermarkt? Vul dan samen met de supermarktmanager het formulier in die op de checklist kunt vinden.
 5. Geef de actie door aan ons via actie@spierfonds.nl en vermeld welke materialen je wilt ontvangen.
 6. Kan of wil de supermarkt op het moment niet meewerken? Vraag het gerust over een half jaar nog eens.

“Al fietsend ga ik alle supermarkten af.”

Paul Korting, vrijwilliger uit Amersfoort, organiseert regelmatig statiegeldacties in de supermarkten in zijn omgeving. Vanaf oktober 2014 heeft hij al ruim €140.000,- opgehaald met de statiegeldacties. Een waanzinnig bedrag!

Paul Korting organiseert statiegeldacties voor het spierfonds.)

Na de statiegeldactie

 1. Maak na afloop van de statiegeldactie een afspraak met de supermarktmanager om de opbrengst in ontvangst te nemen, gebruik hiervoor het overdrachtsformulier die je onderaan de pagina kunt downloaden.
 2. Bedankt de supermarktmanager hartelijk voor de statiegeldactie en geef de bedank poster.
 3. Vraag of er mogelijkheden zijn om volgend jaar weer een statiegeldactie te houden in de supermarkt.

Materialen en downloads

We hebben allerlei materialen voor je klaar staan om de statiegeldactie tot een succes te maken. Download het hieronder of vraag het aan via actie@spierfonds.nl.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het organiseren van de statiegeldactie of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op via actie@spierfonds.nl of 070 – 3 607607.

Statiegeldteam 

Het statiegeldteam bestaat uit een enthousiast team van vrijwilligers die zich inzetten voor het Spierfonds en door het hele land statiegeldacties organiseren. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om het team te komen versterken. Dit kan al door bijvoorbeeld alleen de supermarkten bij jouw in de buurt te benaderen om een statiegeldactie te starten. Neem dan contact op met Chantal Luijendijk via actie@spierfonds.nl en help mee in de strijd tegen spierziekten.