Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Tijd voor Max

Op dinsdag 7 mei 2019 stond de uitzending van Tijd voor MAX volledig in het teken van spierziekten. In Nederland heeft 1 op de 80 mensen een spierziekte. Te gast waren onder andere onze ambassadeur Jan Kooijman en prof. dr. Karin Faber. Met deze uitzending vroegen we om je aandacht in de strijd tegen spierziekten, maar ook om je steun.

Te zien in de uitzending

Bij Tijd voor MAX vroegen we aandacht voor de impact van spierziekten op mensen jong en oud. We praatten met hen en hun familie en lieten zien dat wetenschappelijk onderzoekt werkt.

Sarah Fay

Sarah Fay is 14 jaar oud en heeft een zeldzame vorm van limb girdle spierdystrofie. In de uitzending vertelt ze samen met haar familie wat haar ziekte voor een impact heeft op haar leven.

Prof. dr. Hans van Bokhoven

Samen met zijn team onderzoekt prof. dr. Hans van Bokhoven gentherapie voor myotone dystrofie. De onderzoekers hopen dat deze techniek zal bijdrage aan het herstel van zieke spieren.

Jan Kooijman

Sinds september 2013 is Jan Kooijman onze ambassadeur. Hij is zeer betrokken bij mensen met een spierziekten en het Spierfonds. In de uitzending vertelt hij meer over onze campagne ‘spierziekten spelen met je leven’.

Familie Marcelissen

Nicole en twee van haar drie kinderen hebben de spierziekte myotone dystrofie. Nicole vertelt: “Ruud is mijn man én mijn mantelzorger. Ik ben heel trots op hem.”