• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Spierfonds collecteweek

Spierfonds collecteweek

Ook dit jaar gaan we er weer met z’n allen tegenaan! Van 8 tot en met 14 september zetten mensen zich door heel Nederland in voor onderzoek naar spierziekten. In 2023 hebben we samen meer dan €1.3 miljoen euro opgehaald tijdens de collecteweek. Een prachtig bedrag! Hopelijk halen we dit jaar nóg meer op voor de strijd tegen spierziekten. Helpt u mee?

Samen maken we onderzoek mogelijk

Wetenschappelijk onderzoek is de enige sleutel om alle spierziekten in de toekomst behandelbaar te maken. Mede door de opbrengst van de collecteweek kan het Spierfonds onderzoek naar spierziekten financieren om effectieve medicijnen en behandelingen te ontwikkelen. De collecteweek is succesvol door de inzet van alle vrijwilligers en gevers.

Op verschillende manieren collecteren

Collecteren kan al een aantal jaar op verschillende manieren. Onze traditionele oranje collectebus is voor het ophalen van contante donaties. Als de gever geen kleingeld in huis heeft kan er digitaal geld overgemaakt worden door de QR-code op de bus te scannen. Daarnaast is er voor collectanten ook een persoonlijke pagina beschikbaar. Via deze pagina is het mogelijk om online geld in te zamelen.

Online collecteren

Online collecteren gaat snel, veilig en vanuit huis. Via de persoonlijke pagina is het mogelijk om – onder andere via sociale media of WhatsApp – een donatieverzoek te sturen naar familie, vrienden, collega’s en kennissen.

)
Collecteren met de traditionele bus
Collecteren met de traditionele bus

De impact van een spierziekte

Iemand met een spierziekte gaat elke dag achteruit. Wanneer de achteruitgang begint en hoe snel dit gaat is een grote onbekende factor. De onzekerheid die dit met zich meebrengt is ongekend heftig. Met wetenschappelijk onderzoek kunnen we de achteruitgang bij spierziekten stoppen.

Het verhaal van Judith

“Ik laat vaak een vrolijk gezicht zien, maar ik ben niet gezond”

)

Het verhaal van Geert

“Twee jaar geleden kon ik nog opstaan uit mijn rolstoel”

)

Drie doelstellingen

We zijn een onafhankelijk fonds en ontvangen geen overheidssubsidie. We kunnen alleen doen wat we doen dankzij uw inzet en de donaties van gulle gevers. De opbrengst van onze collecte wordt besteed aan onze drie doelstellingen: wetenschappelijk onderzoek, patiëntondersteuning en voorlichting. Van elke ontvangen euro gaat 81 cent naar onze doelstellingen.

Tips en tricks voor collecteren