• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

100 dagen hardlopen in de strijd tegen spierziekten

Terug naar het nieuwsoverzicht

Simon is een unieke actie gestart in de strijd tegen spierziekten. Hij gaat in een reeks van maar liefst 100 dagen, elke dag 1 mijl hardlopen. Een flinke uitdaging. Met deze actie vraag hij aandacht voor spierziekten en haalt hij geld op voor wetenschappelijk onderzoek.

FSHD in de familie

Simon komt niet zomaar in actie. Hij ziet van dichtbij van de vernietigende impact van spierziekten zijn. Hij vertelt: “Dit jaar zoek ik mijn eigen fysieke grenzen op. Het doel is om gedurende het jaar aandacht te vragen voor spierziekte FSHD en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar deze spierziekte. Omdat mijn twee broers deze ziekte hebben is het voor mij erg belangrijk om mij hiervoor in te zetten. Ik heb het onbeschrijfelijke geluk dat ik deze ziekte niet geërfd heb. Door aandacht te vragen voor FSHD en geld in te zamelen voor het onderzoek naar FSHD wil ik laten zien dat ik mijn broers en hun gezinnen steun. Ik hoop dat mijn inzet en jouw donatie zal bijdragen aan de ontwikkeling van een medicijn om de spierziekte te stoppen en op termijn zelfs te kunnen genezen.”

Simon komt in actie in de strijd tegen spierziekten.

Nieuwe plannen door Corona

Hij oorspronkelijk idee van Simon van was om in 2020 met verschillende hardloopwedstrijden mee te doen en zo geld op te halen. Helaas gooide het coronavirus roet in het eten. Stilzitten was voor Simon geen optie en zo bedacht hij een alternatief. Nu gaat hij 100 dagen achter elkaar 1 mijl per dag hardlopen. Inmiddels zit hij bijna aan de 60e dag. Op maandag 30 november bereikt hij de 100e dag!

Kom jij ook in actie?

Ruim 200.000 Nederlanders hebben een spierziekte. Wetenschappelijk onderzoek is hun kans op een betere toekomst. Jij kunt daarbij helpen! Start een actie en draag bij aan onderzoek naar spierziekten. Op spieractie.nl kun je gemakkelijk een eigen actie starten. En wij helpen je natuurlijk graag om het tot een succes te maken!

Nieuws over Acties

Laden…
Het Oranjepad: wandelen of fietsen voor onderzoek naar spierziekten
Acties
Acties

Het Oranjepad: wandelen of fietsen voor onderzoek naar spierziekten

Dit jaar is de vijfde editie van Het Oranjepad, een evenement waar deelnemers wandelen of…