• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Angela is 'Actieheld 2018'!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Angela is ‘Actieheld 2018’ geworden! Een maand lang konden mensen hun stem uitbrengen op hun favoriete actieheld. Het fonds had tien actievoerders genomineerd, die zich allemaal op bijzondere wijze hebben ingezet. Angela kreeg de meeste stemmen en een positief oordeel van de jury.

Vandaag is Angela verrast met dit vrolijke nieuws. Ze wist van niets en is door een vriendin meegenomen naar haar favoriete kledingwinkel Garbeau in Heerlen. Eenmaal daar stonden de vrienden en familieleden klaar om Angela te verrassen. Onder luid gejuich kreeg ze van Chantal Luijendijk van het Prinses Beatrix Spierfonds te horen dat zij ‘Actieheld 2018’ is geworden en kreeg ze een cadeaubon om te besteden in de kledingwinkel.

Cadeaukaartjes voor GBS

Angela heeft het Guillian-Barré Syndroom (GBS). “Als GBS-patiënt heb ik met name in het begin van mijn ziekte ervaren hoe fijn het is dat er mensen om je heen zijn die je in een moeilijke tijd oprechte aandacht geven. Die iets lief en opbeurend tegen je zeggen, die je helpen. Toen ik nadacht over een actie, kwam ik steeds weer bij die gedachten uit. Die bezoekjes, die aandacht, dat zijn voor mij echte cadeaus geweest. En opeens was de actie in mijn hoofd geboren: ik ga cadeaukaartjes maken en verkopen”, aldus Angela. Met haar actie heeft zij ruim € 1.000 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar GBS.

Wil jij ook kans maken om volgend jaar ‘Actieheld’ te worden? Bedenk een leuke actie en wie weet word jij volgend jaar genomineerd.

Nieuws over Guillain-Barré syndroom

Laden…
Voorafgaande infecties als voorspeller van het Guillain-Barré syndroom
Wetenschappelijk onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek

Voorafgaande infecties als voorspeller van het Guillain-Barré syndroom

Diverse infecties zijn in verband gebracht met het ontstaan van het Guillain-Barré syndroom, maar was…