• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

De klanten van Dirk zetten zich in tegen spierziekten!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Van 23 augustus tot en met 3 oktober kunnen alle klanten van supermarktketen Dirk van den Broek hun statiegeldbon doneren aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Vandaag werd het startsein van de actie gegeven in de Dirk supermarkt in Den Haag aan de Simon Carmiggelthof. De supermarktketen wil met dit initiatief aandacht vragen voor spierziekten en bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek.

Onderzoek naar spierziekten

Het gezicht van deze landelijke statiegeldactie is de 7-jarige Pim. Hij heeft juveniele dermatomyositis (JDM), een zeldzame spierziekte die de huid en spieren aantast.

De vader van Pim vertelt: “Pim heeft over zijn hele lichaam ontstekingen. Daardoor heeft zijn huid een rode gloed, ook in zijn gezicht. Hij probeert alles zo gewoon mogelijk te doen, maar hij kan minder goed bewegen en is snel moe. Hij gebruikt regelmatig een rolstoel, vooral om zijn kleine beetje energie goed over de dag te verdelen. We zijn blij dat Dirk van den Broek aandacht geeft aan de strijd tegen spierziekten. En we zijn vereerd dat Pim dit jaar het gezicht is van deze landelijke actie!”

Met de opbrengst van de statiegeldactie kan het Prinses Beatrix Spierfonds meer wetenschappelijk onderzoek financieren naar spierziekten. Met als belangrijkste doel: ‘Alle spierziekten de wereld uit!’.

Dirk van den Broek

Het familiebedrijf Dirk van den Broek omvat 123 winkels met een kwaliteitsdiscountformule. De winkels zijn gevestigd in Noord- en Zuid Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel, Friesland, en Zeeland. Kijk voor meer informatie op www.dirk.nl

startsein statiegeldactie dirk van den broek
Chantal Luijendijk, medewerker van het Spierfonds, geeft samen met een medewerker van de Dirk het startsein voor de statiegeldactie

Nieuws over Acties

Laden…
Het Oranjepad: wandelen of fietsen voor onderzoek naar spierziekten
Acties
Acties

Het Oranjepad: wandelen of fietsen voor onderzoek naar spierziekten

Dit jaar is de vijfde editie van Het Oranjepad, een evenement waar deelnemers wandelen of…