• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

6 ideeën voor leuke spieracties tijdens Koningsdag

Terug naar het nieuwsoverzicht

Koningsdag staat voor de deur en dat betekent niet alleen feestelijke oranje activiteiten. Het is ook de uitgelezen kans om geld in te zamelen voor onderzoek naar spierziekten. Weet jij nog niet wat je kan doen voor het goede doel, maar wil je wel graag iets doen? Wij hebben zes leuke spieracties voor je bedacht, waarmee jij een belangrijke bijdrage kan leveren voor de strijd tegen spierziekten op Koningsdag.

1. Organiseer een oranje rommelmarkt

Organiseer een buurtrommelmarkt met een oranje thema. Vraag buren en vrienden om spullen te doneren die ze niet meer nodig hebben en verkoop ze tijdens Koningsdag. Zorg voor oranje versieringen en een gezellige sfeer om mensen aan te moedigen te doneren voor het goede doel.

2. Bak oranje lekkernijen

Maak overheerlijke baksels zoals cupcakes, koekjes of brownies en verkoop ze op een centrale locatie tijdens Koningsdag. Mensen willen vast iets lekkers kopen, terwijl ze bijdragen aan de strijd tegen spierziekten.

3. Organiseer een feestelijke karaoke-avond

Meezingen met Abba, de Backstreet Boys of Shania Twain, wie wil dat nou niet? Organiseer een karaoke-avond en laat mensen een kleine bijdrage betalen voor hun optreden. De opbrengst gaat naar het goede doel.

4. Zet een sportactiviteit op touw

Organiseer sportieve spelletjes, zoals oranje estafettes, touwtrekken, een voetbaltoernooi of hardloopwedstrijd. Laat de deelnemers een kleine bijdrage betalen om mee te doen en moedig hen aan om extra donaties te werven bij familie en vrienden.

5. Organiseer een veiling

Verzamel waardevolle items zoals kunstwerken, dinerbon of een weekendje weg. Organiseer een veiling tijdens Koningsdag waar mensen kunnen bieden op deze items. Gebruik de opbrengst om het Prinses Beatrix Spierfonds te steunen.

6. Faciliteer een gezellige bingo-middag

Wat is er gezelliger dan een potje bingo? Organiseer een gezellige middag met grappige prijzen zoals oranje gadgets, snoepjes en tweedehands spullen. Vraag een bijdrage voor deelname aan de bingo en doneer (een deel van) de opbrengst aan het Spierfonds.

Nieuws over Acties

Laden…
Het Oranjepad: wandelen of fietsen voor onderzoek naar spierziekten
Acties
Acties

Het Oranjepad: wandelen of fietsen voor onderzoek naar spierziekten

Dit jaar is de vijfde editie van Het Oranjepad, een evenement waar deelnemers wandelen of…