• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Geslaagde boerderijfair voor ‘SMA de wereld uit!’

Terug naar het nieuwsoverzicht

De familie Tanis zet zich al jarenlang in voor ‘SMA de wereld uit!’Zaterdag 5 oktober 2019 werd voor de achtste keer de boerderijfair voor ‘SMA de wereld uit!’ georganiseerd door de familie Tanis in Ouddorp. Dit jaar is ruim €17.000 opgehaald voor onderzoek naar de spierziekte SMA.

Achtste editie

De boerderijfair is inmiddels een begrip in Ouddorp. Krijnie Tanis vertelt: “In 2012 waren we bij het Spierziektecongres om een update te krijgen over de laatste ontwikkelingen rondom de spierziekte SMA, omdat onze dochter Jasmijn deze spierziekte heeft. Daar werd ook verteld over de ambities om geld op te halen voor onderzoek naar deze spierziekte. De week erna hadden we een verjaardag, wij vertelden onze familie en vrienden over deze ambitie en het idee van een boerderijfair was geboren. En dit jaar is het alweer de achtste editie!”

Nieuw onderzoek toegekend

Maanden van voorbereiding gingen er aan vooraf. Met inmiddels een heel team van vrijwilligers wordt er gezorgd voor een goed georganiseerde boerderijfair met lekker eten, marktkraampjes, tweedehandsspullen, spelletjes en een jaarlijkse taartenbakwedstrijd. Ook was er dit jaar een loterij waarbij een aanhangwagen te winnen viel. Al met al leverde deze achtste editie wederom een geweldig bedrag op. Daarnaast kon het goede nieuws worden gemeld dat een nieuw wetenschappelijk onderzoek naar SMA wordt gefinancierd.

Nieuws over SMA

Laden…
Meten van betekenisvolle effecten bij de behandeling van SMA 
Wetenschappelijk onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek

Meten van betekenisvolle effecten bij de behandeling van SMA 

Hoewel er behandelingen beschikbaar zijn voor SMA, blijkt het moeilijk betekenisvolle effecten aan te tonen.…