• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Jeugdgroep van Oranje winnaar actieheldenverkiezing 2020

Terug naar het nieuwsoverzicht

Jeugdgroep van Oranje uit Den Haag is ‘Actieheld 2020’ geworden. De ‘Actieheld’ van het Spierfonds is een titel voor een vrijwilliger die op een bijzondere wijze in actie komt voor mensen met een spierziekte. Eddy do Rosario, de teamcaptain van Jeugdgroep van Oranje, heeft vrijdag 5 februari namens de hele groep de award in ontvangst genomen.

Jeugdgroep van Oranje

Jeugdgroep van Oranje zijn jongeren die zich inzetten om zichzelf te verbeteren en anderen te motiveren om dit ook te doen. Dit jaar kwamen zij, samen met jeugdgroepleden uit andere steden, in actie voor mensen met een spierziekte en hebben ze meegedaan aan de Dam tot Damloop Home Edition. Met deze actie hebben zij €1.300 opgehaald en veel aandacht gevraagd voor het Spierfonds en voor de strijd tegen spierziekten. Via onze online stemactie won Jeugdroep van Oranje met een ruime meerderheid aan stemmen.

“Deze titel heeft ons enorm gemotiveerd en daarom starten we meteen met een nieuwe actie. Iedereen kan heel eenvoudig zelf meedoen met onze ‘Geef niet op run’, die in de hele maand februari plaatsvindt. Je kan in je eigen omgeving een afstand rennen of wandelen, waardoor iedereen er aan mee kan doen. Inschrijven is heel eenvoudig via https://hardloopkalender.nl/inschrijven/20760/Geef-Niet-Op-run-2Fwalk. We hopen natuurlijk dat heel veel mensen gaan lopen en wie weet zit daar wel de nieuwe actieheld van 2021 tussen,” aldus Eddy, teamcaptain van Jeugdgroep van Oranje.

De teamcaptain van Jeugdgroep van Oranje nam de cheque en award in ontvangst.
De teamcaptain van Jeugdgroep van Oranje nam de cheque en bokaal in ontvangst.

Word jij de actieheld van 2021?

Elk jaar worden er heel wat acties gestart door vrijwilligers om geld op te halen voor onderzoek naar spierziekten. De ‘Actieheld’ van het Spierfonds is een titel voor een vrijwilliger die op een bijzondere wijze in actie is gekomen. En jij kunt genomineerd worden! Start dit jaar een bijzondere, leuke, succesvolle actie, en wie weet mogen we de award volgend jaar aan jou overhandigen!

Nieuws over Acties

Laden…
Het Oranjepad: wandelen of fietsen voor onderzoek naar spierziekten
Acties
Acties

Het Oranjepad: wandelen of fietsen voor onderzoek naar spierziekten

Dit jaar is de vijfde editie van Het Oranjepad, een evenement waar deelnemers wandelen of…