• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Karin rolt 24 uur in de strijd tegen spierziekten

Terug naar het nieuwsoverzicht

Op zaterdag 25 juli start Karin met haar actie en gaat ze maar liefst 24 uur in haar rolstoel een afstand van 140 km ‘rollen’. Met deze unieke actie vraagt Karin aandacht voor spierziekten en wordt er geld opgehaald voor meer wetenschappelijk onderzoek.

Startschot in Bavel

Karin komt in actie voor alle mensen met een spierziekte, maar vooral voor haar man die de spierziekte HMSN heeft. Karin zit zelf in een rolstoel vanwege rugklachten. Ze gaat zich 24 uur lang in haar rolstoel voortbewegen en een heel parcours afleggen. “Ik zie elk jaar weer dat er ontwikkelingen en ontdekkingen zijn rondom spierziekten. Door deze ontwikkelingen worden er mogelijk medicijnen gevonden die de spierziekte dragelijker kunnen maken en misschien ooit stoppen. Daarom is het belangrijk om de wetenschappelijke onderzoeken te ondersteunen”, aldus Karin. Op zaterdag 25 juli geeft de wethouder van Breda, Miriam Haagh het startschot in Bavel. Karin hoopt dat mensen haar komen aanmoedigen langs het parcours dat zij gaat afleggen.

Karin rolt 24 uur in de strijd tegen spierziekten.

140 kilometer

Karin vertrekt 25 juli om 10.00 uur vanaf de Anytime Fitness aan de Pastoor Doenstraat. Ze heeft een route bedacht van zo’n zeven kilometer die onder andere langs de Jan Oomenstraat, Vennekes, Nieuwe Daalakkers, Roosberg en Lange Bunder gaat. “Normaal rijd ik zo’n zeven kilometer per uur. Maar om het 24 uur vol te houden zal het wel wat langzamer gaan. Ik verwacht het rondje zo’n twintig keer te gaan doen. Dus dat is 140 kilometer.” Karin hoopt dat er langs de route nog wat leuke dingen worden georganiseerd. “Dat zou natuurlijk wel heel leuk zijn!”

Nieuws over Acties

Laden…
Het Oranjepad: wandelen of fietsen voor onderzoek naar spierziekten
Acties
Acties

Het Oranjepad: wandelen of fietsen voor onderzoek naar spierziekten

Dit jaar is de vijfde editie van Het Oranjepad, een evenement waar deelnemers wandelen of…