• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

De klanten van Dirk zetten zich in tegen spierziekten

Terug naar het nieuwsoverzicht

Anouska Ramaker en supermarktmanager Barry van Benthem geven het startseinVanaf 27 augustus tot en met 7 oktober kunnen alle klanten van supermarktketen Dirk van den Broek hun statiegeldbon doneren aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Vrijdag 31 augustus gaf Anouska Ramaker, ambassadeur van het fonds, samen met supermarktmanager Barry van Benthem van de Dirk supermarkt in Dordrecht het startsein voor de actie. De supermarktketen wil met dit initiatief aandacht vragen voor spierziekten en bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek. Lever jij ook je lege flessen in?

Onderzoek naar spierziekten

Het gezicht van de landelijke statiegeldactie is de 2-jarige Benjamin, ambassadeur van het fonds. Hij was een sterke en actieve baby, totdat hij een heftige vorm van het Guillain-Barré Syndroom (GBS) kreeg. Een spierziekte die plotseling opkomt, waarbij de spieren binnen enkele dagen hun kracht verliezen. De symptomen verergeren zo snel dat mensen binnen een dag totaal verlamd kunnen raken. Er is nog geen behandeling voor deze spierziekte, daarom is wetenschappelijk onderzoek hard nodig. Met de opbrengst van de statiegeldactie kan het Prinses Beatrix Spierfonds meer onderzoek doen naar spierziekten, zoals GBS.

De ouders van Benjamin vertellen: “Na acht maanden kreeg Benjamin een luchtweginfectie waar hij niet goed van herstelde. Toen ik hem uit de draagzak haalde viel zijn hoofd slap opzij en lag hij helemaal stil.” Benjamin heeft 8 weken verlamd op de IC gelegen waarna hij langzaam herstelde. Inmiddels gaat het naar omstandigheden goed. Maar er is altijd kans dat GBS terugkomt en Benjamin heeft nog steeds last van restverschijnselen.

Dirk van den Broek

Het familiebedrijf Dirk van den Broek omvat 113 winkels met een kwaliteitsdiscountformule. Dirk winkels zijn gevestigd in Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel, Friesland en Zeeland. Kijk voor meer informatie op www.dirk.nl.

Nieuws over Acties

Laden…
Fiets op 28 april mee met de Kingsride voor onderzoek naar spierziekten
Acties
Acties

Fiets op 28 april mee met de Kingsride voor onderzoek naar spierziekten

Fiets op 28 april mee met de Kingsride; een toertocht langs mooie koninklijke locaties, velden…