Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Klanten van Dirk zetten zich opnieuw in tegen spierziekten

Terug naar het nieuwsoverzicht

Voor de zevende keer op rij steunt supermarktketen Dirk van den Broek de strijd tegen spierziekten.Vanaf 25 augustus tot en met 5 oktober 2019 kunnen alle klanten van supermarktketen Dirk van den Broek hun statiegeldbon doneren aan het Prinses Beatrix Spierfonds. De supermarktketen wil met dit initiatief aandacht vragen voor spierziekten en bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek. Lever jij ook je lege flessen in?

Onderzoek naar spierziekten

Het gezicht van de landelijke statiegeldactie is de 4 jarige Romy, ambassadeur van het fonds. Romy was een zorgeloze baby totdat zij met 1 jaar de diagnose SMA type 2 kreeg. In haar eerste 3 jaar ontwikkelt Romy niet slecht, maar ze ging toch langzaam achteruit. Zelfstandig zitten lukte niet meer en omrollen, kruipen, staan en lopen is er nooit van gekomen. Opeens was er een doorbraak, een ontwikkeling dat mensen met SMA hoop geeft. In januari 2018 kon Romy starten met het medicijn Spinraza. Helaas is het medicijn nog niet voor iedereen beschikbaar. Daarom is wetenschappelijk onderzoek hard nodig. Met de opbrengst van de statiegeldactie kan het Prinses Beatrix Spierfonds meer belangrijk onderzoek doen naar spierziekten.

De ouders van Romy vertellen: “We leven nu als ieder ander gezin, hoewel we de kleine, doodgewone dingen misschien nog iets meer waarderen. Gewoon lekker samen zijn en iets leuks doen. Ik denk bijna niet meer aan SMA. En we durven weer naar de toekomst te kijken! Een toekomst waarin Romy een zelfstandig leven kan leiden. Dat gun ik iedereen!”

Dirk van den Broek

Het familiebedrijf Dirk van den Broek omvat 120 winkels met een kwaliteitsdiscountformule. Dirk-winkels zijn gevestigd in Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel, Friesland en Zeeland. Kijk voor meer informatie op www.dirk.nl.

Nieuws over Acties

Laden…
Oud-commando’s halen 50.000 euro op met ultramars van 1000 kilometer
Acties

Oud-commando’s halen 50.000 euro op met ultramars van 1000 kilometer

Een groep oud commando's heeft in maart een ultramars van 1020 kilometer voor wetenschappelijk onderzoek…