• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Knuffels haken in de strijd tegen spierziekten

Terug naar het nieuwsoverzicht

De kleindochter van Ria heeft de spierziekte SMA, speciaal voor haar komt Ria actie door knuffels te haken en te verkopen. Met deze actie vraagt Ria aandacht voor spierziekten en haalt ze geld op voor wetenschappelijk onderzoek.

SMA de wereld uit!

Ria komt niet zomaar in actie. haar kleindochter Dana heeft de spierziekte SMA. Zij vertelt: “Mijn lieve kleindochter Dana van vier jaar oud heeft helaas SMA. Om iets te doen aan deze vreselijke ziekte haak ik knuffels, wagenspanners en babydekentjes en verkoop deze. Onderzoek blijft nodig maar kost veel geld.” Vorig jaar kwam de vader van Dana ook al in actie. Hij trotseerde toen de 235 kilometer lange Fietselfstedentocht. Ook dit jaar sloot hij zich weer aan bij het team, maar kon helaas vanwege de Corona de Fietselfstedentocht niet doorgaan. Oma Ria blijft voorlopig nog gestaag door haken voor haar kleindochter.

Ria haakt knuffels voor onderzoek naar sma

Kom jij ook in actie?

Ruim 200.000 Nederlanders hebben een spierziekte. Wetenschappelijk onderzoek is hun kans op een betere toekomst. Jij kunt daarbij helpen! Start een actie en draag bij aan onderzoek naar spierziekten. Op spieractie.nl kun je gemakkelijk een eigen actie starten. En wij helpen je natuurlijk graag om het tot een succes te maken!

Nieuws over Acties

Laden…
Het Oranjepad: wandelen of fietsen voor onderzoek naar spierziekten
Acties
Acties

Het Oranjepad: wandelen of fietsen voor onderzoek naar spierziekten

Dit jaar is de vijfde editie van Het Oranjepad, een evenement waar deelnemers wandelen of…