• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Prinses Beatrix aanwezig bij Het Oranjepad

Terug naar het nieuwsoverzicht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is zaterdagmiddag 7 oktober op het terrein van Paleis Soestdijk aanwezig bij de vierde editie van Het Oranjepad van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Over Het Oranjepad

Het Oranjepad is een wandeling van en naar Paleis Soestdijk om aandacht te vragen voor de strijd tegen spierziekten. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren voor een wandeling van 5, 10, 20 of 30 kilometer, om zoveel mogelijk geld op te halen voor meer wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Prinses Beatrix

Prinses Beatrix spreekt voorafgaand met mensen die bijzondere inzamelingsacties hebben gehouden, mensen met een spierziekte en andere betrokkenen bij het Spierfonds. Tevens is de prinses aanwezig bij de finish van de routes. Daarnaast krijgt zij een toelichting op het Belevingspad, waar aanwezigen de impact van een spierziekte kunnen ervaren.

Sinds de oprichting van het Prinses Beatrix Spierfonds in 1956 is prinses Beatrix onze beschermvrouwe. Sinds haar 18e jaar vervult zij deze rol met aandacht en interesse. De aanwezigheid van de prinses op Het Oranjepad is weer een hoogtepunt voor velen.