• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Prinses Beatrix neemt opbrengst Zwaluwen Jeugd Actie in ontvangst

Terug naar het nieuwsoverzicht

De Zwaluwen Jeugd Actie heeft dit jaar een prachtig bedrag van € 400.345 opgeleverd voor het goede doel. Tijdens de landelijke campagnedag nam Prinses Beatrix, beschermvrouwe van het Prinses Beatrix Spierfonds, op feestelijke wijze de cheque in ontvangst. De helft van de opbrengst is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten bij kinderen.

Voetballen voor het goede doel

De Zwaluwen Jeugd Actie bestaat al sinds 1960 en zet zich in om kinderen met een spierziekte of een andere beperking te helpen. Niet alleen is de Zwaluwen Jeugd Actie de kick-off van de KNVB bekercompetitie voor de jeugd, het is ook veruit de grootste goede-doelen-sportactie van Nederland. In totaal hebben er al 11 miljoen kinderen aan meegedaan. Het afgelopen jaar hebben ruim 500.000 jeugdvoetballers geld ingezameld door deel te nemen aan het Zwaluwen Jeugdbekertoernooi van de KNVB. Op 14 september werd de landelijke campagnedag van de Zwaluwen Jeugd Actie gehouden bij voetbalvereniging S.V. ’t Harde. Op ludieke wijze werd de opbrengst van het voetbalseizoen 2018-2019 bekend gemaakt.

Onderzoek naar spierziekten

Van het ingezamelde geld gaat de helft naar Spieren voor Spieren en het Prinses Beatrix Spierfonds voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten bij kinderen. Dit jaar is het geld bestemd voor onderzoek naar de spierziekte FSHD. De andere helft gaat in een speciaal fonds van de Zwaluwen Jeugd Actie. Uit dat fonds kunnen voetbalclubs geld ontvangen voor aanpassingen om de club toegankelijker te maken voor kinderen met een spierziekte of een andere beperking.

Nieuws over spierziekten (algemeen)

Laden…
Bijlage Trouw in het teken van spierziekten
Algemeen
Algemeen

Bijlage Trouw in het teken van spierziekten

Een spierziekte kan iedereen overkomen. Die boodschap deelden we deze week met heel Nederland in…