• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Koninklijk bezoek bij Het Oranjepad

Terug naar het nieuwsoverzicht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is zaterdagmiddag 8 oktober op het terrein van Paleis Soestdijk aanwezig bij het Oranjepad van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Oranjepad2021-Beatrix-finish

Over Het Oranjepad

Het Oranjepad is een wandeling van en naar paleis Soestdijk om aandacht te vragen voor de strijd tegen spierziekten. Gezamenlijk hebben de wandelaars één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Prinses Beatrix is aanwezig bij de finish van het Oranjepad en de bekendmaking van de opbrengst. Voorafgaand spreekt de Prinses met bijzondere actievoerders, mensen met een spierziekte en andere betrokkenen bij het Spierfonds.

Prinses Beatrix

Al sinds de oprichting van het Prinses Beatrix Spierfonds in 1956 is prinses Beatrix onze beschermvrouwe. Een rol die zij met aandacht en interesse vervult. En dat is niet alleen voor de organisatie en mensen met een spierziekte van onschatbare waarde, maar zeker ook voor de vele vrijwilligers.

Sinds haar 18e jaar is prinses Beatrix nauw betrokken bij ons werk.  Bovendien is de aanwezigheid van de prinses op bijeenkomsten van het fonds altijd weer een hoogtepunt voor velen. Mensen met een spierziekte voelen zich echt gesteund door haar aanwezigheid en haar hartverwarmende aandacht.