Logo SpierfondsLogo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Statiegeldactie Dirk levert ruim 35.000 euro op

Terug naar het nieuwsoverzicht

Supermarktketen Dirk van den Broek heeft in de maanden september en oktober een statiegeldactie georganiseerd voor het Prinses Beatrix Spierfonds. De actie heeft € 35.020,82 opgeleverd. Dit geld komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Prachtige cheque

Benjamin (2 jaar) was het boegbeeld van de actie en stond op alle posters en inzamelzuilen in de supermarkten. Rob Roskam, manager winkelinrichting van Dirk van den Broek overhandigde hem op donderdag 25 oktober een cheque met daarop een bedrag van maar liefst €35.020,82. Benjamin heeft het Guillain-Barré Syndroom (GBS). Een spierziekte die plotseling opkomt, waarbij de spieren binnen enkele dagen hun kracht verliezen. De symptomen verergeren zo snel dat mensen binnen een dag totaal verlamd kunnen raken. Er is nog geen behandeling voor deze spierziekte, daarom is wetenschappelijk onderzoek hard nodig. Met de opbrengst van de statiegeldactie kan het Prinses Beatrix Spierfonds meer onderzoek doen naar spierziekten.

“Voor het zesde jaar op rij zet de Dirk van den Broek en haar klanten zich in voor mensen zoals Benjamin. Wij zijn ontzettend blij met de opbrengst van deze landelijke statiegeldactie, dank aan alle mensen die hun bonnetje hebben gedoneerd”, aldus Jan-Ite de Ruijter, directeur Prinses Beatrix Spierfonds.

Dirk

Het familiebedrijf Dirk van den Broek omvat 121 winkels met een kwaliteitsdiscountformule. De winkels zijn gevestigd in Noord- en Zuid Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel, Friesland, en Zeeland. Kijk voor meer informatie op www.dirk.nl.

Nieuws over Acties

Laden…
Succesvolle Spier-Run levert €19.000 voor onderzoek op
Acties
Acties

Succesvolle Spier-Run levert €19.000 voor onderzoek op

Zaterdag 22 april vond de derde editie van de Spier-Run plaats. Meer dan 100 deelnemers…