• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Statiegeldactie Dirk levert ruim 35.000 euro op

Terug naar het nieuwsoverzicht

Supermarktketen Dirk van den Broek heeft in de maanden september en oktober een statiegeldactie georganiseerd voor het Prinses Beatrix Spierfonds. De actie heeft € 35.970,35 opgeleverd. Dit bedrag komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Fantastische opbrengst

Het gezicht van deze landelijke statiegeldactie is de 4-jarige Romy. Zij heeft de zeldzame erfelijke spierziekte SMA. Bij SMA worden de spieren steeds zwakker tot mensen uiteindelijk verlamd raken. Hoe jonger iemand is als de eerste symptomen verschijnen, hoe ernstiger de ziekte is.

Priscilla, de moeder van Romy vertelt: “Romy was een stralende baby, maar ze lag veel stil en kon haar hoofdje niet optillen. Ze heeft met zes maanden nog even los gezeten. Toen wisten we nog van niets, ook al vond ik haar wel slapjes.” Een half jaar later, toen Romy 1 jaar oud was, kregen haar ouders te horen dat ze SMA heeft. “We zijn blij dat Dirk van den Broek aandacht geeft aan de strijd tegen spierziekten. En we zijn vereerd dat Romy dit jaar het gezicht is van deze landelijke actie! Zo draagt ze zelf ook bij aan de strijd tegen spierziekten.”

Annemarie Verbunt nam namens Romy samen met Chantal Luijendijk, fondsenwerver bij het Spierfonds, de cheque in ontvangst bij het filiaal van Dirk van den Broek in Roosendaal. “We zijn ontzettend blij met de opbrengst van deze geweldige statiegeldactie. Al voor het zevende jaar op rij zet de Dirk van den Broek en haar klanten zich in voor mensen met een spierziekte. Geweldig! Dank aan alle mensen die hun statiegeldbonnetje hebben gedoneerd!”, aldus Chantal Luijendijk.

Dirk van den Broek

Het familiebedrijf Dirk van den Broek omvat 122 winkels met een kwaliteitsdiscountformule. De winkels zijn gevestigd in Noord- en Zuid Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel, Friesland, en Zeeland. Kijk voor meer informatie op www.dirk.nl. De supermarktketen is sinds 1 januari 2009 onderdeel van Detailresult Groep NV. Detailresult Groep NV heeft behalve diverse supermarktformules ook eigen productiebedrijven, diverse distributiecentra, verscentrales en transport. Tot slot zijn er aan het bedrijf gelieerde tuincentra en slijterijen. Kijk voor informatie op detailresult.nl

Nieuws over Acties

Laden…
Het Oranjepad: wandelen of fietsen voor onderzoek naar spierziekten
Acties
Acties

Het Oranjepad: wandelen of fietsen voor onderzoek naar spierziekten

Dit jaar is de vijfde editie van Het Oranjepad, een evenement waar deelnemers wandelen of…