• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Statiegeldactie Dirk van den Broek levert ruim 35.000 euro op

Terug naar het nieuwsoverzicht

Supermarktketen Dirk van den Broek heeft van 23 augustus tot en met 3 oktober een statiegeldactie georganiseerd voor het Prinses Beatrix Spierfonds. De actie heeft € 35.701,05 opgeleverd. Dit geld komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Onderzoek naar spierziekten

Het gezicht van deze landelijke statiegeldactie is de 7-jarige Pim. Hij heeft juveniele dermatomyositis (JDM), een zeldzame spierziekte die de huid en spieren aantast.

De vader van Pim vertelt: “Pim heeft over zijn hele lichaam ontstekingen. Daardoor heeft zijn huid een rode gloed, ook in zijn gezicht. Hij probeert alles zo gewoon mogelijk te doen, maar hij kan minder goed bewegen en is snel moe. Hij gebruikt regelmatig een rolstoel, vooral om zijn kleine beetje energie goed over de dag te verdelen. We zijn blij dat Dirk van den Broek aandacht geeft aan de strijd tegen spierziekten. En we zijn vereerd dat Pim dit jaar het gezicht is van deze landelijke actie!”

Finke Holsteijn, Senior Fondsenwerver bij het Prinses Beatrix Spierfonds, nam de cheque in ontvangst uit handen van Martijn Sleven, HR manager Dirk: “We zijn ontzettend blij met de opbrengst van deze geweldige statiegeldactie. Het is fijn om te merken dat zoveel klanten van Dirk ons een warm hart toedragen en de strijd tegen spierziekten steunen. Dank aan alle mensen die hun statiegeldbonnetje hebben gedoneerd!”

Dirk van den Broek

Het familiebedrijf Dirk van den Broek omvat 123 winkels met een kwaliteitsdiscountformule. De winkels zijn gevestigd in Noord- en Zuid Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel, Friesland, en Zeeland. Kijk voor meer informatie op www.dirk.nl

Finke neemt dirk van den broek cheque in ontvangst
Finke Holsteijn, Senior Fondsenwerver bij het Prinses Beatrix Spierfonds, nam de cheque in ontvangst uit handen van Martijn Sleven, HR manager Dirk
Pim en jop houden cheque van dirk van den broek vast
Jop en Pim, het gezicht van de statiegeldactie, zijn dolblij met de fantastische opbrengst van de statiegeldactie

Help mee als bedrijf

Start als bedrijf een actie voor onderzoek naar spierziekten. Het samen organiseren van een actie draagt bij aan de teamspirit en levert mooie resultaten op! Organiseer een goede-doelen-lunch, een sportmiddag of iets anders wat echt bij jullie organisatie past. Het Spierfonds heeft verschillende (promotie)materialen en handige tools, om het starten van een actie zo makkelijk mogelijk te maken. Neem contant met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Nieuws over Acties

Laden…
Het Oranjepad: wandelen of fietsen voor onderzoek naar spierziekten
Acties
Acties

Het Oranjepad: wandelen of fietsen voor onderzoek naar spierziekten

Dit jaar is de vijfde editie van Het Oranjepad, een evenement waar deelnemers wandelen of…