• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Beschermvrouwe Prinses Beatrix aanwezig bij Free To Move

Terug naar het nieuwsoverzicht

Directeur Jan-Ite de Ruijter verwelkomt Prinses Beatrix op Free To Move.Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont donderdagavond 30 augustus in het Zuiderstrandtheater in Den Haag de dansvoorstelling Free To Move bij. De voorstelling is een samenwerking van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival, waarbij de top van de Nederlandse moderne dans zich belangeloos inzet voor de strijd tegen spierziekten.

Free To Move

De zesde editie van Free To Move staat in het teken van de vrijheid van bewegen. Een vrijheid die voor mensen met een spierziekte niet vanzelfsprekend is. De opbrengst van de avond is voor het Prinses Beatrix Spierfonds, dat wetenschappelijk onderzoek mogelijk maakt  naar de oorzaak, behandeling en genezing van spierziekten.

Deelnemende dansgezelschappen zijn onder andere De Dutch Don’t Dance Division, Introdans, Nederlands Dans Theater, Codarts Rotterdam, Sally Dansgezelschap Maastricht, Scapino Ballet Rotterdam en Het Nationale Ballet. Na de voorstelling spreekt Prinses Beatrix met betrokkenen van het fonds en met mensen met een spierziekte. Ook ontmoet zij enkele dansers.

Prinses Beatrix is sinds 1956 beschermvrouwe van het naar haar vernoemde Prinses Beatrix Spierfonds.

Nieuws over Algemeen

Laden…
Benefietavond: topdans en wetenschap samen op een historische locatie
Algemeen
Algemeen

Benefietavond: topdans en wetenschap samen op een historische locatie

Op donderdag 21 maart 2024 staat ‘Holland Dance Festival @ The Grand’ in het teken…