Logo SpierfondsLogo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Vandaag start onze campagne 'spierziekten spelen met je leven'

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vanaf vandaag is onze campagne ‘spierziekten spelen met je leven’ weer te zien. Zeker in deze moeilijke tijd, waarin veel mensen met een spierziekte extra kwetsbaar zijn, vinden we het belangrijk aandacht te vragen voor spierziekten. Met onze campagne willen we dat er meer begrip komt en uiteindelijk ook meer geld voor wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van alle spierziekten. Help jij ook mee?

Pippa

Met de campagne ‘spierziekten spelen met je leven’ wil het Spierfonds de ernst van spierziekten onder de aandacht brengen van een breed publiek. De campagne is de afgelopen jaren meerdere keren herhaald, waarmee we veel mensen hebben weten te bereiken. Maar nog niet iedereen in Nederland weet wat een spierziekte inhoudt en voor wie nog nooit in aanraking is gekomen met een spierziekte is het moeilijk voor te stellen hoe heftig het kan zijn. Daarom is de campagne dit najaar opnieuw zichtbaar op tv en social media.

Het thema wordt op verschillende manieren ingevuld. Bijvoorbeeld met een serie krachtige portretten waarin spierziektepatiënten en hun familie vertellen hoe zij de onzekerheid, zorg en hoop beleven die allemaal bij spierziekten horen.

Een andere hoofdrol is opnieuw weggelegd voor Pippa. Pippa staat symbool voor spierziekten. Ze is een drukpoppetje, zo’n houten figuurtje dat met elastiekjes bij elkaar gehouden wordt en door de spanning op het elastiek kan bewegen. Als de rek uit het elastiek is, verslapt het poppetje. Het kan niet meer bewegen, niet meer zelf staan en uiteindelijk kan het niets meer. Net als bij een spierziekte.

Het drukpoppetje Pippa staat symbool voor spierziekten.

Het drukpoppetje Pippa staat symbool voor spierziekten.

Bekijk de video.

Nieuws over Algemeen

Laden…
Anne Marleen steunt als donateur de strijd tegen spierziekten
Algemeen
Algemeen

Anne Marleen steunt als donateur de strijd tegen spierziekten

Anne Marleen vertelt waarom zij Spierfonds-donateur is...