• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

TV-programma De Grote Tuinverbouwing in het teken van het Spierfonds

Terug naar het nieuwsoverzicht

In het programma De Grote Tuinverbouwing van SBS6 gaat het team van tuinexpert Ivo Putman wekelijks op pad om mensen te verrassen met een compleet nieuwe tuin en make-over van de woonkamer. Aanstaande zaterdag is een bijzondere aflevering, die helemaal in het teken staat van het Spierfonds.

Een tuin voor Tobias

Op zaterdag 13 januari om 17.00 uur is te zien hoe Ivo aan de slag gaat in de tuin van Marieke. Ze woont samen met haar drie zoons, Roel en de tweeling Tobias en Julian. Tobias heeft de spierziekte myotone dystrofie, waardoor zijn spieren verzwakken en hij steeds verder afhankelijk wordt van zijn rolstoel. Mariekes man had deze spierziekte ook en is een aantal jaar geleden overleden, aan de gevolgen van kanker.

Onze ambassadeur Dennis van Aarssen vraagt Ivo en zijn team om de tuin van Marieke aan te pakken. Het hele huis van het gezin is aangepast voor Tobias en zijn rolstoel, behalve de tuin. Daardoor kan Tobias niet in zijn rolstoel of speciale eetstoel de tuin in, en kan het gezin niet samen buiten zijn. Daar brengt het team van De Grote Tuinverbouwing verandering in. Ze gaan aan de slag met de tuin, zodat Marieke hier samen met haar zoons kan genieten.

Ook gaat het team samen met Dennis langs in het Radboudumc in Nijmegen, waar ze een kijkje nemen bij het onderzoek van dr. Rick Wansink en een tuin van het ziekenhuis met planten wordt opgeknapt. Deze bijzondere aflevering van De Grote Tuinverbouwing is zaterdag 13 januari van 17.00 tot 18.30 uur te zien op SBS6. Heb je deze uitzending gemist? Bekijk dan de herhaling op zondag 14 januari van 10.00 tot 11.30 uur.

Onthulling van het eindresultaat

Nieuws over myotone dystrofie

Laden…
Gentherapie voor myotone dystrofie vereist meer dan correctie DNA
Wetenschappelijk onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek

Gentherapie voor myotone dystrofie vereist meer dan correctie DNA

Het corrigeren van een erfelijke fout repareert niet automatisch veranderingen in de ‘verpakking’ van het…