• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Fantastische donatie Piet Poortman Fonds

Terug naar het nieuwsoverzicht

Samen met Spieren voor Spieren hebben we een fantastische donatie van € 1,6 miljoen ontvangen van het Piet Poortman Fonds. Dit bedrag wordt evenredig verdeeld en hiervoor hebben we beiden een ‘Boostfonds’ opgericht. Hiermee geven we de komende vijf jaar projecten die een groot verschil kunnen maken in de behandeling van patiënten of de genezing van spierziekten een flinke ‘boost’.

Wij zetten onze bijdrage t.w.v. € 800.000 in voor ons programma gentherapie. Spieren voor Spieren besteed hetzelfde bedrag aan onderzoek voor training op maat bij spierziekte-patiënten en biomarkers.

Over het Piet Poortman Fonds

Piet Poortman startte in 1991 de Stichting Buitengewoon Personenvervoer, een vervoersdienst voor zittend ziekenvervoer om patiënten in Friesland naar dokter of ziekenhuis te brengen. Toen de voorzitter Piet Poortman in 2012 met pensioen ging, werd hij naamgever voor het nieuw opgerichte Piet Poortman Fonds. Deze stichting laat nu een bijzonder vermogen na aan de mensen die zij al die jaren hebben vervoerd. Speerpunten zijn aandoeningen die te maken hebben met nieren, kanker, hersenen en spieren.

Nieuws over Algemeen

Laden…
Bijlage Trouw in het teken van spierziekten
Algemeen
Algemeen

Bijlage Trouw in het teken van spierziekten

Een spierziekte kan iedereen overkomen. Die boodschap deelden we deze week met heel Nederland in…