• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Hartenwens in vervulling voor Stefan

Terug naar het nieuwsoverzicht

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Stefan. Dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij mocht hij samen met zijn broer Remco en ouders naar de musical ‘The Lion King’.

Stefan is 7 jaar en heeft de spierziekte SMA. Toen hij 8 maanden oud was zag zijn moeder Nathalie hem trillen. Ze vertelt: “We hadden in die tijd al een fysiotherapeut, omdat hij ook heel slap was. Met een jaar en drie maanden was Stefan een dag en een nacht ter observatie in het ziekenhuis. Hij is toen gezien door de kinderarts, de fysio, een neuroloog, een heel team. Uiteindelijk hebben ze een bloedtest gedaan. Het was SMA.”

Ondanks de spierziekte van Stefan blijft het gezin positief. “We hebben besloten om alles uit het leven te halen dat erin zit. En we blijven bewust uit het negatieve. We leven in het nu, met één been in de toekomst.”

Vriendenfonds vervult hartenwensen

Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs en verenigingen verbonden aan de VriendenLoterij en andere organisaties met een sociaal belang behartigende instelling een aanvraag doen bij het VriendenFonds om iemand binnen de organisatie een steuntje in de rug te geven of in het zonnetje te zetten. Het VriendenFonds beoordeelt de aanvragen en schenkt een aantal organisaties een financiële bijdrage om de hartenwens van deze persoon te realiseren.

Nieuws over Algemeen

Laden…
Benefietavond: topdans en wetenschap samen op een historische locatie
Algemeen
Algemeen

Benefietavond: topdans en wetenschap samen op een historische locatie

Op donderdag 21 maart 2024 staat ‘Holland Dance Festival @ The Grand’ in het teken…