Logo SpierfondsLogo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Koninklijke onderscheiding voor Rivka en vele vrijwilligers

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tijdens de traditionele lintjesregen op 26 april, de laatste werkdag voor Koningsdag, worden Nederlanders die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de maatschappij in het zonnetje gezet. Een aantal van onze (collecte)vrijwilligers ontving afgelopen vrijdag deze prachtige en verdiende Koninklijke onderscheiding, maar ook Rivka Smit, onze relatiemanager SMA, werd geridderd in de orde van Oranje-Nassau.

Jongste vrouwelijke ontvanger lintje

Rivka Smit (30 jaar) uit Katwijk ontving vandaag een lintje uit handen van Burgemeester Visser. Ze mag zich nu ‘Ridder in de orde van Oranje-Nassau’ noemen. In bijzin van haar familie, vrienden, waaronder Jan Kooijman, collega’s én initiatiefneemster Bettina Binnendijk, nam ze volkomen verrast de onderscheiding in ontvangst.

Rivka zet zich met tomeloze energie in voor alle mensen met een spierziekte in Nederland, in het bijzonder voor alle mensen met de spierziekte SMA, de spierziekte die zij zelf sinds haar geboorte ook heeft. Zij doet dit met veel humor en passie. Rivka heeft een voorbeeldfunctie voor vele jonge mensen met een spierziekte en hun ouders. Ze staat hen dag en nacht bij met raad en daad. Daarnaast werft ze fondsen voor wetenschappelijk onderzoek naar haar spierziekte. In eerste instantie als vrijwilliger, later in vaste dienst als medewerker van het Prinses Beatrix Spierfonds. Ze stond aan de wieg van de campagne ‘SMA de wereld uit!’, waar ze tot nu toe een bedrag van maar liefst 700.000 euro heeft opgehaald. Met haar enorme drive is ze erin geslaagd een grote achterban van gezinnen met een familielid met SMA te mobiliseren, die door middel van allerlei acties geld op halen in de strijd tegen SMA.

Jan-Ite de Ruijter, directeur van het Spierfonds: “We zijn trots op Rivka, deze eer is haar van harte gegund. Bovendien is ze dit jaar de jongste vrouw die een lintje mag ontvangen, al is dat niet haar belangrijkste verdienste. Wij hopen nog lang op haar te kunnen bouwen. De motivatie van Rivka om zich in te zetten kan zij het beste zelf verwoorden: ‘Onderzoek naar SMA is zo ingewikkeld, voor mij zal geen medicijn meer worden gevonden en ik kom gewoon te overlijden aan de gevolgen. Maar de onderzoeken die nu gedaan worden kun je zien als een rijdende trein. Daar moeten kolen in worden gestopt om hem door te laten rijden. Zodat SMA straks geen levensbedreigende ziekte meer hoeft te zijn.’”

Felicitaties

We feliciteren en danken Rivka, en natuurlijk  alle vrijwilligers van het fonds die ook een lintje van de Koning hebben ontvangen, waaronder Anke Lanser en Aly Gerrits. Bedankt voor jullie fantastische inzet!

Nieuws over Algemeen

Laden…
Prinses Beatrix aanwezig bij Het Oranjepad

Prinses Beatrix aanwezig bij Het Oranjepad

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is zaterdagmiddag 7 oktober aanwezig bij Het Oranjepad...

Onderzoeker Niels Geijsen over gentherapie in tv-programma Briljante Breinen
Algemeen
Algemeen

Onderzoeker Niels Geijsen over gentherapie in tv-programma Briljante Breinen

Op zondag 30 juli stond de uitzending van Briljante Breinen in het teken van gentherapie…