• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.
Prinses Beatrix spreekt met Jan Slagter ter gelegenheid van ons 65-jarig jubileum

Prinses Beatrix spreekt met Jan Slagter ter gelegenheid van ons 65-jarig jubileum

Terug naar het nieuwsoverzicht

Prinses Beatrix heeft in het programma “65 jaar Prinses Beatrix Spierfonds: Samen krachtig tegen spierziekten” een bijzonder gesprek met Jan-Ite de Ruijter, directeur van het Spierfonds, en Jan Slagter, directeur van Omroep MAX. Het Prinses Beatrix Spierfonds bestaat 65 jaar en voor deze speciale gelegenheid vertelt de prinses openhartig waarom het fonds belangrijk voor haar is. De uitzending is op maandag 11 oktober om 21.25 uur te zien bij Omroep MAX op NPO 1.

65 jarig jubileum

De Prinses gaat in verband met het 65-jarige jubileum in gesprek met Jan Slagter en Jan-Ite de Ruijter. In een unieke uitzending vertelt de Prinses over haar persoonlijke betrokkenheid bij het Spierfonds. Waarom ligt het fonds haar zo nauw aan het hart? 

In de uitzending zien we mensen met en zonder spierziekten verschillende wandelroutes rondom Paleis Soestdijk afleggen, om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor de strijd tegen spierziekten. Eén van de afstanden is een route van maar liefst 65 kilometer. Deze wandelaars starten al midden in de nacht en finishen op een feestelijke manier op Paleis Soestdijk, waar niemand minder dan de Prinses hen op staat te wachten. Doel van de uitzending is om zoveel mogelijk donateurs te werven om meer onderzoek naar spierziekten mogelijk te maken. 

Verder zien we indringende portretten van patiënten en hun families. Zo zien we de dochter van Hans Kazàn: Lara Kazàn. Zij raakte twee jaar geleden – van het ene op het andere moment – volledig verlamd en heeft sindsdien dagelijks aanvallen van verlamming. Verder zijn er bijzondere optredens van Danny Vera en Glennis Grace, die prachtige nummers ten gehore brengen.

Het Prinses Beatrix Spierfonds werd 65 jaar geleden opgericht en kreeg de naam van Prinses Beatrix. Op haar achttiende werd Prinses Beatrix naamgever van het Spierfonds. Speciaal voor dit jubileum zien we nooit eerder vertoond beeldmateriaal van Prinses Beatrix en haar inzet voor het Spierfonds.

“65 jaar Prinses Beatrix Spierfonds: Samen krachtig tegen spierziekten” is te zien op maandag 11 oktober 2021 om 21.25 uur op NPO 1. De presentatie is in handen van Jan Slagter & Carrie ten Napel.”