• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Rivka Smit (35), voorvechter van de strijd tegen spierziekten, overleden

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vol ongeloof en verdriet hebben wij woensdag 20 december het bericht ontvangen dat onze oud-collega Rivka Smit, in het bijzijn van haar familie, is overleden. Het is niet te bevatten en er zijn geen woorden die het verdriet kunnen beschrijven dat velen van ons raakt.

Rivka heeft zich sinds 2011 op een uitzonderlijke manier ingezet voor het Prinses Beatrix Spierfonds, SMA de wereld uit en voor alle andere mensen met een spierziekte. Eerst als vrijwilliger en later in dienst van het Spierfonds. Wetende dat haar spierziekte haar veel energie kostte, was het extra bijzonder te zien met welke drive zij dit deed. Recht op haar doel af, met humor, charme en heel veel wilskracht.

Rivka was een voorbeeld voor (jonge) mensen met een spierziekte en liet zien hoe je ondanks vele beperkingen, zelfstandig in het leven kunt staan. Afgelopen mei sloeg zij haar vleugels uit en nam ze na ruim 11 jaar afscheid van het Spierfonds om bij Schiphol te gaan werken. Een baan die haar ontzettend goed paste.

Rivka was niet alleen een collega, maar voor velen van de collega’s ook een vriendin. Iemand die met iedereen wel iets persoonlijks deelde, oprecht aandacht voor je had, attent was, kritisch was met een flinke zweem humor en bovendien als geen ander een situatie naar het positieve kon omdraaien tot ‘het glas is halfvol’. Er zijn ontelbaar veel mooie en bijzondere herinneringen waarmee we Rivka voor altijd in ons hart hebben gesloten. Wij wensen eenieder die Rivka geraakt heeft veel sterkte met dit grote verlies.

Rivka Smit
27 mei 1988 – 20 december 2023

Nieuws over Algemeen

Laden…
Jonge onderzoekers komen samen op Spierfonds Young Talent Symposium

Jonge onderzoekers komen samen op Spierfonds Young Talent Symposium

Tijdens het Spierfonds Young Talent Symposium krijgt jong onderzoekstalent uit het spierziektenveld de kans om…

Bijlage Trouw in het teken van spierziekten
Algemeen
Algemeen

Bijlage Trouw in het teken van spierziekten

Een spierziekte kan iedereen overkomen. Die boodschap deelden we deze week met heel Nederland in…