Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Samenwerking met Het Nationale Ballet levert ruim €21.000 op!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tijdens de voorstellingsreeks van Cinderella in de maand december en op 1 januari werd door de dansers van Het Nationale Ballet aandacht gevraagd voor de missie en doelstellingen van het Prinses Beatrix Spierfonds en werd het publiek expliciet gevraagd het Prinses Beatrix Spierfonds te ondersteunen. De oproep heeft een geldbedrag opgeleverd van ruim € 21.000! Dit bedrag komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Dans tegen spierziekten

“Zo op het eerste oog lijkt er geen groter contrast mogelijk tussen ‘dans’ en ‘spierziekte’”, vertelt Floor Bökkerink, communicatieadviseur bij het Prinses Beatrix Spierfonds. “Maar toch is er één duidelijke overeenkomst: doorzettingsvermogen! Dansers trainen elke dag intensief om hun spieren in topconditie te houden, terwijl mensen met een spierziekte elke dag het uiterste van hun lichaam vragen.”

“Met onze samenwerking met Holland Dance Festival en Het Nationale Ballet willen we laten zien dat bewegen niet vanzelfsprekend is. Daarom hebben we de bezoekers van Cinderella gevraagd een donatie te doen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. En met succes! We zijn blij met deze mooie opbrengst en aandacht voor onze boodschap!”

Ter promotie van de samenwerking werd een bijzondere video opgenomen met het 5–jarige meisje Freya die een zeldzame spierziekte heeft. Ze heeft één grote droom; ballerina worden. Ze mocht een dagje op bezoek bij Het Nationale Ballet.

Nieuws over Algemeen

Laden…
De impact van spierziekten in tv-programma Tijd voor MAX
Algemeen

De impact van spierziekten in tv-programma Tijd voor MAX

Op dinsdag 15 november staat Tijd voor MAX om 17.10 uur op NPO 1 volledig…