• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

De impact van spierziekten in de Libelle

Terug naar het nieuwsoverzicht

In september zat er een bijzondere Spierfonds-bijlage bij een van de meest gelezen tijdschriften van Nederland: de Libelle. Met verhalen van patiënten, donateurs en onderzoekers. Voor het Spierfonds is dit een mooie kans om de impact van spierziekten over de bühne te brengen.

Elke stap is winst

In de bijlage komen verschillende betrokkenen aan het woord. Zo delen de ouders van Benjamin, Marina, Isa en Dean (te zien op de voorkant van de bijlage) hoe het is om te leven met een spierziekte in het gezin. Onze ambassadeur Jan Kooijman vertelt waarom hij zich al jaren inzet voor het Spierfonds. En artsen dr. Corrie Erasmus en prof. dr. Baziel van Engelen geven aan waarom zij zich al jarenlang inzetten voor mensen met een spierziekte.

“Soms moet je ergens aan herinnerd worden. Daarom is deze bijlage ook zo belangrijk. Ik hoop dat wanneer je de verhalen leest, je even stil kan staan en realiseert dat het leven zo maar een andere, allesbepalende afslag kan nemen.” – Jan Kooijman, ambassadeur van het Spierfonds

Het geven van voorlichting is een belangrijke doelstelling van het Spierfonds. Want als mensen weten wat voor impact een spierziekte op je leven heeft, zullen ze meer begrip hebben voor de mensen die er dagelijks mee te maken hebben. Bijlages bij kranten en tijdschriften zijn een mooie manier om spierziekten onder de aandacht te krijgen bij het algemene publiek. Zo bereiken we met de bijlage in de Libelle maar liefst 1,2 miljoen mensen.

Nieuws over Algemeen

Laden…
Bijlage Trouw in het teken van spierziekten
Algemeen
Algemeen

Bijlage Trouw in het teken van spierziekten

Een spierziekte kan iedereen overkomen. Die boodschap deelden we deze week met heel Nederland in…