• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Jonge onderzoekers komen samen op Spierfonds Young Talent Symposium

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dit jaar was het weer zover: het Spierfonds Young Talent Symposium 2024! Het tweedaagse symposium werd vrijdag 7 en zaterdag 8 juni georganiseerd om jong onderzoekstalent te enthousiasmeren voor onderzoek naar spierziekten.

Een inspirerend programma

Tijdens het Spierfonds Young Talent Symposium kwamen zo’n vijftig promovendi uit het spierziektenveld samen om elkaar én het vakgebied beter te leren kennen. Door het interactieve programma was er ruimte om te praten over onderzoek, vragen te stellen aan de experts en geïnspireerd te worden door patiëntverhalen. Prof. dr. Bert Smeets opende dit jaar het symposium met de keynote ‘Innovations in muscle stem cell therapy’.  

Naast verschillende lezingen, workshops en discussiesessies was er tijdens het diner en de borrel voldoende tijd om wat informeler kennis te maken. Kortom, een mooie gelegenheid om zowel onderzoekers als patiënten die betrokken zijn bij het spierziektenveld in Nederland, bij elkaar te brengen.  

Onderzoekers van de toekomst

Het Spierfonds stimuleert onderzoekstalent op het gebied van spierziekten in Nederland, om jonge onderzoekers enthousiast te maken én te houden voor het onderzoek naar spierziekten. Dit doen we omdat we weten hoe belangrijk jonge onderzoekers zijn; zij zijn immers de spierziektenonderzoekers van de toekomst. Het tweedaagse symposium wordt tweejaarlijks georganiseerd door het Spierfonds in samenwerking met het Spierziekten Centrum Nederland. Daarnaast was een comité van vijf enthousiaste onderzoekstalenten medeorganisator en maakte het voor zo’n vijftig deelnemers mogelijk om deel te nemen aan het Spierfonds Young Talent Symposium. Wij kijken uit naar de editie in 2026! 

Jonge onderzoekers en patiënten op het Spierfonds Young Talent Symposium