• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Succesvolle samenwerking met Scapino Ballet Rotterdam

Terug naar het nieuwsoverzicht

Scapino Ballet Rotterdam sloot op zondag 25 maart de tournee van Scala af in Theater Rotterdam. Hiermee komt ook de succesvolle samenwerking met het Prinses Beatrix Spierfonds tot een einde. Collectanten van het fonds hebben tijdens de landelijke tournee van Scala het publiek om een donatie gevraagd en zo een bijdrage geleverd aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Danseres Bonnie Doets overhandigde zondag een cheque ter waarde van 25.000 euro aan Rivka Smit, ambassadeur van het fonds. Rivka heeft zelf de spierziekte SMA.

“Ademloos heb ik gekeken naar de bijzondere dingen die deze dansers met hun lichaam kunnen. Nog geen fractie hiervan kan ik zelf en daarom is het zo bijzonder en ben ik er dankbaar voor dat Scapino Ballet Rotterdam de gelegenheid heeft gegeven om na afloop van de voorstellingen te mogen collecteren voor de strijd die ik elke dag lever tegen mijn spierziekte”, aldus Rivka.

Free to move

Scala is een van de best bezochte Scapinovoorstellingen van de afgelopen jaren. Met de collecte heeft het fonds daardoor bijna 30.000 bezoekers kunnen bereiken met hun boodschap, Free To Move. Free To Move is een initiatief van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival. Het is de bedoeling dat volgend seizoen een ander dansgezelschap het stokje van Scapino Ballet overneemt en daarmee de missie van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival verder uitdraagt.

“Dansen en bewegen zijn voor mij iets natuurlijks, iets vanzelfsprekends. Maar voor heel veel mensen is bewegen helemaal niet zo vanzelfsprekend. Voor wie een spierziekte heeft, kan elke beweging een strijd zijn. Van opstaan tot iets pakken, en van lachen tot ademhalen. En dan te bedenken dat er in Nederland alleen al meer dan 200.000 mensen een spierziekte hebben”, aldus Bonnie Doets, danseres Scapino Ballet Rotterdam.

Nieuws over Algemeen

Laden…
Gentherapie voor mitochondriële myopathie

Gentherapie voor mitochondriële myopathie

Onderzoeker Martijn Koppens doet in het UMC Utrecht onderzoek naar erfelijke afwijkingen die de werking…

Resultaten vragenlijst: prioriteiten in onderzoek
Algemeen
Algemeen

Resultaten vragenlijst: prioriteiten in onderzoek

Welke onderwerpen vinden mensen met een spierziekte belangrijk om onderzoek naar te financieren? Om antwoord…