• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Sybilla Dekker nieuwe voorzitter van het Prinses Beatrix Spierfonds

Terug naar het nieuwsoverzicht

Sybilla Dekker, Minister van Staat, wordt de nieuwe voorzitter van het Prinses Beatrix Spierfonds. Zij volgt in die rol oud-minister Jacqueline Cramer op die het voorzitterschap van het Spierfonds 6 jaar lang met veel enthousiasme en betrokkenheid heeft bekleed. Jacqueline heeft in die jaren het Spierfonds verder geprofessionaliseerd en sturing gegeven aan het vergroten van de maatschappelijke impact van het wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Het bestuur en directie van het Spierfonds zijn Jacqueline zeer erkentelijk voor haar altijd betrokken inzet en is blij dat er wederom een topvrouw bereid is gevonden de belangrijke taak van voorzitter te willen vervullen. Sybilla Dekker zal gedurende haar aanstaande (interim)periode, zowel bestuur als directie gaan herprofileren en verder moderniseren. Haar grote bestuurlijke ervaring en vele maatschappelijke contacten zijn daarbij van groot belang.

Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft als doel om spierziekten de wereld uit te krijgen. Jacqueline Cramer: “Voor de meeste spierziekten is er nog geen goede behandeling mogelijk. Maar ik ben diep onder de indruk geraakt van al die deskundige medewerkers, vrijwilligers, wetenschappers en doctoren die dagelijks zo veelbelovend bezig zijn met onderzoek naar werkende medicijnen. De ontwikkelingen op dit gebied gaan razendsnel. Voor verschillende spierziekten is de kans op levensreddende medicijnen daarom groter dan ooit tevoren. Dat biedt hoop aan alle patiënten met een spierziekte. Mijn steentje daaraan bijdragen motiveerde mij om voorzitter te zijn.”

Sybilla Dekker: “Het is een eer om na twee indrukwekkende vrouwen als Laetitia Griffith en Jacqueline Cramer de derde vrouwelijke voorzitter te mogen worden. Het Spierfonds staat voor belangrijke veranderingen. De wereld verandert razendsnel en daar moeten we als fondsenwerver in mee. Vandaar dat ik gedurende een overzichtelijke interim-termijn mijn ervaring graag wil inzetten om het Spierfonds verder te moderniseren en klaar te maken voor een nieuwe en meer digitale tijd. Ik kijk daarom zeer uit naar de samenwerking met alle betrokken partijen in deze spierwereld.”

Over het Prinses Beatrix Spierfonds: Het Fonds maakt zich sterk voor de genezing van zo’n 600 verschillende spierziekten in Nederland. Wetenschappelijk onderzoek is in deze strijd het belangrijkste wapen. Het Spierfonds investeert daarom in de allernieuwste technieken, die worden toegepast door de beste onderzoekers. Het Spierfonds zorgt er zo voor dat het Nederlandse onderzoek op volle kracht draait en kan blijven draaien.

Voor meer info: Hanneke Siegert (directiesecretaris), h.siegert@spierfonds.nl.

Nieuws over Algemeen

Laden…
Jonge onderzoekers komen samen op Spierfonds Young Talent Symposium

Jonge onderzoekers komen samen op Spierfonds Young Talent Symposium

Tijdens het Spierfonds Young Talent Symposium krijgt jong onderzoekstalent uit het spierziektenveld de kans om…

Bijlage Trouw in het teken van spierziekten
Algemeen
Algemeen

Bijlage Trouw in het teken van spierziekten

Een spierziekte kan iedereen overkomen. Die boodschap deelden we deze week met heel Nederland in…