• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

VriendenLoterij vervult Hartenwens familie Marcelissen

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ruud en zijn gezin zijn verrast met een Hartenwens.Vanwege de geweldige inzet van Ruud voor het Prinses Beatrix Spierfonds, zijn hij en zijn gezin verrast met een Hartenwens van de VriendenLoterij. Het hele gezin mag een stedentrip maken.

Nicole, de vrouw van Ruud, en twee van hun drie kinderen hebben de spierziekte myotone dystrofie (MD). Ruud staat dag en nacht voor zijn gezin klaar. Daarnaast komt hij in actie om geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte MD. Hij startte met hardlopen, verloor 45 kilo en heeft afgelopen mei de halve marathon van Leiden gerend. Hiermee zamelde hij meer dan € 11.000 in! En hij is nog lang niet uit gestreden. In mei 2020 rent Ruud een volledige marathon.

Ruud is ontzettend blij dat de Hartenwens in vervulling gaat. Hij reageert: “MD is een progressieve spierziekte, en we merken vooral dat onze twee kinderen hard achteruit gaan. Maar ook mijn vrouw Nicole heeft klachten, zo moet ze geopereerd worden aan haar hart, de belangrijkste spier in je lijf die bij haar helaas niet optimaal meer werkt. Het is zo belangrijk om nu te genieten van elkaar en samen herinneringen te maken. Dat deze Hartenwens in vervulling gaat is dan ook geweldig! We zijn erg dankbaar dat de VriendenLoterij dit voor ons gezin mogelijk maakt.”

Hartenwens van de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt Het Prinses Beatrix Spierfonds dankzij haar deelnemers. Sinds 2004 heeft het Spierfonds in totaal 13,6 miljoen euro van de VriendenLoterij ontvangen.

Organisaties die bij de VriendenLoterij zijn aangesloten kunnen een aanvraag doen bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij om een betrokkene een steuntje in de rug te geven. Het VriendenFonds beoordeelt de aanvragen en schenkt een aantal organisaties een bijdrage om de Hartenwens van deze persoon en/of stichting te realiseren.

Nieuws over Algemeen

Laden…
Bijlage Trouw in het teken van spierziekten
Algemeen
Algemeen

Bijlage Trouw in het teken van spierziekten

Een spierziekte kan iedereen overkomen. Die boodschap deelden we deze week met heel Nederland in…