Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

VriendenLoterij vervult Hartenwens Rien en Karin

Terug naar het nieuwsoverzicht

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Karin en Rien de Leeuw uit Bavel. Om het echtpaar te bedanken voor hun jarenlange inzet als vrijwilligers deed het Prinses Beatrix Spierfonds voor hen een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Ze werden thuis verrast met een bijzonder cadeau: ze mogen samen op een welverdiende vakantie.

Karin van Dam, regiomanager Zuid-Nederland, van het Prinses Beatrix Spierfonds mocht de cheque overhandigen. Ze vertelt: “Wij zijn Karin en Rien enorm dankbaar voor hun inzet de afgelopen jaren. Het koppel zet zich, ondanks hun fysieke beperkingen, al jaren in voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Beiden zitten in een rolstoel; Rien vanwege zijn spierziekte HMSN en Karin vanwege rugklachten. Samen organiseren ze al tien jaar de collecte van het Spierfonds in hun woonplaats Bavel. Tijdens de collecteweek gaan ze ook zelf iedere dag(!) langs de deuren om geld op te halen, wat al vaak voor een recordopbrengst heeft gezorgd. Daarnaast heeft Karin dit jaar een bijzondere actie opgezet. Ze ging 24 uur rollen in haar rolstoel om aandacht te vragen voor spierziekten en geld in te zamelen. Een geweldige prestatie! We zijn blij dat we dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij een welverdiende vakantie cadeau kunnen doen. Na al die jaren inzet hebben ze dat wel verdiend.”

Karin en Rien reageren verrast: “Wat een geweldige verrassing! We doen ons vrijwilligerswerk met heel veel liefde en plezier, maar we voelen ons met dit mooie cadeau wel extra gewaardeerd. Super bijzonder dat de VriendenLoterji dit voor ons mogelijk maakt. We gaan eens goed nadenken over een mooie bestemming!”

Hartenwens van de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt Het Prinses Beatrix Spierfonds dankzij haar deelnemers. Sinds 2004 heeft het Spierfonds in totaal 13,6 miljoen euro van de VriendenLoterij ontvangen.

Organisaties die bij de VriendenLoterij zijn aangesloten kunnen een aanvraag doen bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij om een betrokkene een steuntje in de rug te geven. Het VriendenFonds beoordeelt de aanvragen en schenkt een aantal organisaties een bijdrage om de Hartenwens van deze persoon en/of stichting te realiseren.

Karin van Dam, regiomanager Zuid-Nederland, overhandigt de cheque aan Rien en Karin.

Nieuws over Algemeen

Laden…
De impact van spierziekten in tv-programma Tijd voor MAX
Algemeen

De impact van spierziekten in tv-programma Tijd voor MAX

Op dinsdag 15 november staat Tijd voor MAX om 17.10 uur op NPO 1 volledig…