• Nieuws
  • Verhalen
  • Voor patiënten
  • Collecteren
  • Contact
Logo Spierfonds
Druk op Enter om te zoeken of ESC om dit scherm te sluiten.

Doneren via een QR-code in plaats van PIN

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bekijk hier de video met uitleg over de QR-code.De collecte is nog steeds de meest populaire manier van geven aan een goed doel. Toch merken collectanten aan de deur dat mensen steeds minder contant geld hebben. Dat was de reden voor de collecterende goede doelen, verenigd in Stichting Collecteplan, om in 2017 een gezamenlijke test te starten met een PIN collectebus. Deze collectebus is geschikt voor zowel cash- als pintransacties. Deze test, bekend als Collecte 2.0, eindigt dit jaar. Een volgende stap in het cashloos doneren aan goede doelen is de QR-code.

QR-code

De hoop was dat met Collecte 2.0 meer geld zou worden opgehaald. De test bevestigde dit, maar er kwam ook naar voren dat het gebruik van de pinbus te duur is om bij alle collectanten in te zetten. Gelukkig bieden de snelle ontwikkelingen in de markt een goed alternatief voor cashloos betalen in een vorm die wel grootschalig kan worden ingezet: de iDeal QR-code.

Makkelijk, veilig, eenmalig en anoniem

QR-betalingen worden door de collecterende goede doelen omarmd als mogelijke oplossing voor cashloos betalen. Er wordt al met deze vormen getest en in de komende jaren worden ervaringen uitgewisseld tussen de leden van Stichting Collecteplan. De grootste uitdaging is de beperkte bekendheid van betalen via een QR-code. De verwachting is dat dit snel zal veranderen nu de grootste banken van Nederland binnen hun bankomgeving de mogelijkheid om een QR-code te scannen aanbieden. Daarnaast kan de code worden gescand met de Tikkie app en de camera van een iPhone. Dit betekent dat (bijna) iedereen met een smartphone makkelijk, veilig, eenmalig en anoniem een gift kan doen tijdens de collecteweek. Ook als er geen kleingeld in huis is.

Nieuws over Collecte

Laden…
Mooie opbrengst: collecteweek 2023
Collecte
Collecte

Mooie opbrengst: collecteweek 2023

Vrijwilligers gingen dit jaar weer op pad met de oranje collectebussen om geld op te…